Neymar u Al Hilalu!
Foto: Screenshot

Stigla potvrda

Neymar u Al Hilalu! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Kako se i očekivalo, Neymar je postao novi igrač Al Hilala iz Saudijske Arabije. Potvrdio je to sada i zvanično jedan od najboljih klubova iz ove zemlje.

Povezivao se s povratkom u Barcelonu i s prelaskom u englesku Premier ligu, no Neymar je na kraju izabrao da naredna stanica u njegovoj karijeri bude Saudijska Arabija.

Ono što je prethodnih dana najavljivano, sada je dobilo zvaničnu potvrdu - Neymar je novi fudbaler Al Hilala.

Ovaj klub ga je predstavio jednim glamuroznim videozapisom objavljenim na zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

Oglasi

"Ja sam ovdje u Saudijskoj Arabiji, ja sam Hilal", bila je prva poruka koju je Neymar poslao kao igrač Al Hilala.

Iznos transfera je 80 miliona eura koliko je PSG dobio. Podjsetimo, Neymar je i dalje najskuplje plaćen fudbaler u historiji. On je 2017. godine za 222 miliona eura iz Barcelona prešao u PSG.

Brazilski ofanzivac s Al Hilalom je potpisao dvogodišnji ugovor, odnosno do ljeta 2025. godine.

Priliku za debi Neymar će imati već za četiri dana i to pred domaćom publikom kada u okviru drugog kola Saudi Pro Lige Al Hilal dočekuje Al-Feyhu. 

Neymar će imati privatni avion na raspolaganju, ogromnu vilu sa svim osobljem, 80.000 eura za svaku pobjedu Al Hilala, te 500.000 eura za svaku objavu na društvenim mrežama koja bude promovisala Saudijsku Arabiju.

Definitivno će Neymar biti najveća zvijezda tima u kojem još igraju Kalidou Koulibaly, Sergej Milinković-Savić, Ruben Neves i Malcom, kada su u pitanju poznatiji fudbaleri. 

Top Komentari

Bajernovac
****te se i vi i vase pare djeca gladna zedna Gaza Pakistan Sirija Afganistan i druge zemlje
2 0
user1676984133
Saudijska liga ulazi kroz par godina u top 3 lige na svetu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti