Hercegovački derbi bez pobjednika: Rezervista Zvonić spasio Velež poraza

Rođeni remizirali sa Širokim

Hercegovački derbi bez pobjednika: Rezervista Zvonić spasio Velež poraza

Edmir Škorić

U jednom od zanimljivijih duela četvrtog kola Premijer lige BiH Velež je ugostio Široki, a meč na stadionu Rođeni završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Velež je uvjerljivom pobjedom nad Zvijezdom (5:0) otvorio sezonu, potom je osvojio bod protiv GOŠK-a (0:0), ali najveći ispit imao je večeras pred vlastitim navijačima protiv ekipe Širokog Brijega, koja je u prethodna dva kola slavika dvije pobjede (Posušje, Tuzla City).

Prvu pravu priliku gledatelji na stadionu Rođeni i oni pokraj malih ekrana vidjeli su u 12. minuti. Hrkać je pogriješio, Chinedu šutira, ali Velež spašava Mahmić pravovremenim blokom.

Nekoliko minuta kasnije jedan pokušaj Anđušića na drugoj strani, ali je bio neprecizan. Široki do vodstva dolazi u 20. minuti. Pogriješili su domaći, do lopte dolazi Mamić, upošljava Kpana, a ovaj sigurno pogađa za slavlje gostiju sa Pecare.

Potom Velež preuzima inicijativu, ubrzo je Šturm bio u šansi, no izblokiran je Slovenac. U 33. minuti velika šansa za Haskića, ali njegov udarac sa 15 metara nije bio baš najbolji, pa ga je Tomić uspio zaustaviti.

Oglasi

Capan je pokušao sa 25 metara u 36. minuti, a lopta ide preko gola Veleža. Haskić u 38. minuti u sjajnoj šansi i neshvatljiv promašaj provjerenog golgetera Veleža. Ostalo je 0:1 do odlaska na odmor, a već na početku drugog dijela Velež dolazi do gola.

Iskusni Denis Zvonić, koji je na poluvremenu uveden u igru, odmah pogađa nakon dobrog ubačaja Šturma. Veliku šansu je imao Haskić u 56. minuti, mogao je donijeti svom timu preokret, ali je iz dobre pozicije užasno šutirao, visoko preko gola Širokog.

U 61. minuti korner za Velež, nekoliko odbitaka u šesnaestercu Širokog, a onda Zvonić glavom šutira preko gola. Pokušali su treneri naknadno izmjenama promijeniti nešto na terenu, ali nije bilo značajnih promjena, barem rezultatskih.

Velež je uglavnom imao više loptu u nogama, bio konkretniji prema naprijed, a Široki kroz kontre pokušavao da dođe do novog gola i eventualno pobjede. U 82. minuti Haskić je nakon ubačaja s desne strane visoko skočio i glavom zahvatio loptu, ali je ona išla ravno u Tomića koji je bio postavljen na sredini gola.

Oglasi

Peto kolo igra se za vikend, a derbi kola odigraće Sarajevo i Velež na Koševu, dok će Široki na Pecari ugostiti GOŠK u još jednom hercegovačkom okršaju.

Velež - Široki 1:1 (Zvonić 48/ Kpan 20)

Velež: Hadžikić, Oreč, Hrkać, Mahmić, Šturm, Kadrić, Halilović, Krajnc, Mlinarić, Anđušić i Haskić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: T.A. Tomić, Pranjić, Šaravanja, Musa, Dadić, Šuto, Mamić, Capan, Ćavar, Kpan i Chinedu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Ma nabijem vas na dobar kura*
5 0
Brazuka
Kevelje odlazi vakat je. Al stvarno
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi