Rođeni Bosanac, u duši Srbin, a karijera propada: Novi veliki udarac za Luku Jovića!

Italiano prijavio igrače za mečeve s Rapidom, a Luka?

Rođeni Bosanac, u duši Srbin, a karijera propada: Novi veliki udarac za Luku Jovića!

Eldar Ganibegović

Dok je igrao za Eintracht iz Frankfurta, Luka Jović je briljirao i na sebe skrenuo veliku pažnju. Toliku da ga je 2019. godine kupio slavni Real Madrid, no nakon toga karijera je krenula silaznom putanjom. Danas je član Fiorentine, gdje je dobio novi veliki udarac.

Nakon što je kao član Real Madrida u koji je 2019. godine iz Eintrachta otišao za preko 60 miliona eura, u timu iz Frankfurta je igrao i na posudbi kako bi pokušao oživjeti karijeru.

U ljeto prošle godine, konačno je napustio Real Madrid i kao slobodan igrač potpisao za italijansku Fiorentinu, no ni tamo mu ne ide kako bi htjeli i on i čelnici Viole.

Iako je prošle sezone na ukupno 48 utakmica u svim takmičenjima postigao 13 pogodaka, na početku ove sezone je jasno da trener Fiorentine baš i ne računa na njega.

Nakon što nije bio u protokolu prije tri dana kada je Fiorentina na gostovanju kod Genoe u prvom kolu Serije A slavila s 1:4, sada je za Luku Jovića stigao novi šok.

Oglasi

Naime, Vincenzo Italiano, trener Fiorentine, prijavio je igrače za utakmice play-offa Konferencijske lige protiv bečkog Rapida, ali na listi se nije našlo ime Luke Jovića.

Od ofanzivaca tu su Sottil, Beltran, Gonzalez, Ikone, Nzola, Brekalo i Kouame, ali mjesta za Jovića nije bilo. Očekivano, drugi reprezentativac Srbije, Milenković, našao je svoje mjesto na ovoj listi.

Što se Luke Jovića tiče, italijanski mediji pišu kako je na izlaznim vratima tima iz Firence. Poneki medij spominje da bi mogao preći u Milan, ali sve je sada na nivou glasina. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, Luka Jović je napadač koji je rođeni Bosanac. Naime, on je 1997. godine rođen u Bijeljini, no još u mlađim kategorijama se odlučio za Srbiju čiju je A selekciju do sada na 30 mečeva postigao 10 pogodaka.

Top Komentari

HarisADP
Nema veze dje rodjen, bitna je krv, porijeklo, a srbi su srbi i vi degeni ih prestanite uporno i na silu etiketirat ko bosance! Moroni glupi dosadni, naporni ste ko proljev!!!
3 5
dsimic
A ja shvatio da je tema teksta-fudbal!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi