Jedna je 'morala' ući u gol: Cocalić donio Željezničaru velika tri boda protiv Igmana
Edin Cocalić je riješio duel na Grbavici

Trijumf Plavih

Jedna je 'morala' ući u gol: Cocalić donio Željezničaru velika tri boda protiv Igmana

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u zaostalom susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Igman na Grbavici rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Edin Cocalić u finišu utakmice.

Željezničar prvi prijeti u ovom meču. Igrao se osmi minut kada Josep Amoah šutira iz dobre pozicije, Ćeman brani.

Potom je Igman bio taj koji je bio mnogo opasniji pred golom Plavih i samo je golman Muftić zaslužan što na semaforu nije bilo promjene rezultata u korist gostiju.

Golman Željezničara spašavao je u 15. minuti nakon udarca Boje, zatim je zaustavio i Čubrila šest minuta kasnije, a najbolju intervenciju imao je u samom finišu prvog dijela kada je Bojo izašao sam pred njega, ali šutirao je s vrha kaznenog prostora što je Muftiću olakšalo posao.

Treba napomenuti da je minut prije ove šanse za goste iz Konjica Željo mogao do vodstva, no Turanjanin iz odlične pozicije loše tuče glavom i lopta odlazi pored stative.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a Željezničar kreće ofanzivno u nastavak, pa je već u 46. minuti Biber imao šansu da dovede Plave u vodstvo, Ćeman to brani, te zaustavlja i narednu akciju domaćeg tima.

Oglasi

U 50. minuti Ćeman bilježi čudesnu odbranu. Amoah je prošao po lijevoj strani, uposlio je usamljenog Turanjanina, a ovaj s pet metara ne pogađa. Ćeman je to čudesno skinuo.

Uzvratio je Igman tri minute kasnije. Denković šutira iz slobodnog udarca, brani Muftić.

Novu veliku šansu Željezničar promašuje u 56. minuti. Haračić spušta loptu do Amoaha, ovaj iz stopostotne pozicije šalje loptu pored gola.

Nakon kratke pauze u 65. minuti Mekić pokušava prema golu protivnika. Nije uspio zabiti s distance.

Dvije minute kasnije nakon gužve u kaznenom prostoru Želje, Igman ostaje bez šuta, ali dopuštena je kontra Plavima. Amoah je protutnjao po lijevoj strani, pokušao je uposliti Turanjanina, no lopta je bila prejaka i propala je ogromna šansa.

Oglasi

A onda u 86. minuti erupcija na Grbavici. Edin Cocalić koristi odbijenu loptu i šalje loptu u mrežu za vodstvo Željezničara od 1:0.

Potom su pored terena uslijedile i čarke u kojima je učestvovao legendarni Zajko Zeba koji je dio tima iz Konjica, a na terenu se do kraja nije previše dešavalo i ostalo je 1:0 za Plave.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Željezničar - Igman 1:0

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Mekić, Haračić, Drljo, Biber, Turanjanin, Amoah, Jašarević, Ovčina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman: Ćeman, Bešagić, Drljević, Oremuš, Čubrilo, Bojo, Đorić, Dupovac, Denković, Buturović, Ramić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...u 78.minuti cist i ocigledan penal za Igman se ne svira...bruka i sramota...i ovi Seljkanovi navijaci se nasli da nekome nesto pricaju o sudjenju...HAHAHAHAHAHAHAHAHAH...
7 9
maco12
Nije mi Željo bio mrzak nikad ali ovi igrači su sramota žešća pa kad su dali gol do 97 dok je trajala utakmica nije se igrala 1 minuta ukupno tolika previjanja i grčeve nisam odavno vidio nema lopte baš ste jadni pa znate li da ovo ide preko tv pa ljudi vam se smiiju jeli vas stid?
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi