Stavljena "tačka na i" na reprezentativnu karijeru Vladana Kovačevića, a tek mu je 25!

Teško da će golman ikada osjetiti kako je igrati za A tim!

Stavljena "tačka na i" na reprezentativnu karijeru Vladana Kovačevića, a tek mu je 25!

Admin Čaušević

Vladan Kovačević nikada neće osjetiti osjećaj branjena na nekom velikom takmičenju u dresu reprezentacije, osim u slučaju da se desi neko čudo. 

Kovačević je sigurno jedan od najboljih golmana koje je ikad iznjedrila Premijer liga BiH, ali njegova želja da zaigra za Srbiju ga je na kraju koštala i reprezentacije.

Selektor Srbije, Dragan Stojković, je danas saopštio kako je zapravo Kovačević izgubljen za popularne Orlove i to zbog administrativnih problema.

"Kada zovete igrača, bez obzira što je Srbin i što može da igra po svim regulativama, ali ako on nema pasoš koji je dobio do određenog datuma, onda on ne može da igra", rekao je Stojković te nastavio:

"Da li je dobio pasoš ili ne oni će da riješe i ako riješe on će igrati, imao je odličnu sezonu i ja bih volio da bude dio tima, ali procedura je takva”, rekao je Piksi.

Oglasi

Dakle, ukoliko FIFA u budućnosti ne promijeni status ili ako FS Srbije ne izlobira dobijanje pasoša, Kovačević nikad neće zaigrati za Srbiju.

S obzirom da se opredijelio za nacionalnu vrstu naših istočnih komšija i poziv u reprezntaciju BiH iz trenutne perspektive se čini nemogućim.

Podsjećanja radi, Kovačević je za U21 reprezentaciju BiH posljednji put branio sa navršene 22 godine i napunjena 183 dana. Bilo je to protiv U21 Njemačke 13. oktobra 2020. godine.

Prema FIFA pravilniku igrači koji su poslije napunjene 21. godine nastupili za bilo koji uzrast dotadašnje selekcije nemaju pravo na promjenu fudbalskog državljanstva.

Kovačević već dugo vremena brani odlično u Rakowu i povezuje se sa transferima u najjače evropske lige, međutim posao nikako da se završi. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Transferu Banjalučanina se svakako nadaju i u FK Sarajevo pošto višestrukom prvaku BiH pripada 20% od prodaje. 

Top Komentari

Drakula
Najbolji golman svih vremena kojeg je BiH izbacila. Sehic mu ni kopacke ne moze brisat
3 8
user1674297497
Srpski golmani, Vanja Milinkovic Savic Torino, Dmitrovic Sevilja,Rajkovic Majorka,Svilar Roma,pojavi se neki Petrović i bum u Čelzi, i ima ih još dva ili tri ispred ovog glupana,dakle moraš biti pravo glup da biras da budeš 7 ili 8 izbor ili negdje broj jedan,nevjerojatno glup je ispao,daleko nam kuca od takvih,nek igraju oni koji vole ovu državu kakva god da je.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi