GNK Dinamo za povijest - Niko nikad neće dostići ovakve visine

Među najboljim su na svijetu

GNK Dinamo za povijest - Niko nikad neće dostići ovakve visine

Midhat Šljivak

Hrvatski prvak GNK Dinamo Zagreb nalazi se na devetom mjestu po zaradi o transfera u posljednjih 10 godina. Modri su odradili nekoliko vrhunskih transfera i zaradili su nestvarne cifre.

Zagrebački Dinamo odavno radi sjajan posao kada je u pitanju prodaja igrača. Odavno se igrači ovog tima prodaju za višemilionske cifre, a Modri su u proteklih deset godina među najprofitabilnijim timovima svijeta kada su transferi u pitanju.

Da Dinamo radi vrhunski posao u prodaji igrača govore cifre koje ga smještaju na deveto mjesto u svijetu po zaradi o transfera u periodu od 2013. do 2023. godine.

Hrvatski prvak je u ovom periodu inkasirao 307.12 miliona eura od transfera. Od te cifre utrošeno je 75.97 miliona eura za dolaske igrača, pa je ukupna zarada od transfera u proteklih 10 godina nevjerovatnih 231.15 miliona eura.

Dinamo je deveti na svijetu po ukupnoj zaradi od prodaje igrača što nije nikakvo čudo kada se zna da su od pojedinih fudbalera zaradili za većinu kluba iz regiona poprilično nestvarne cifre.

Oglasi

Joško Gvardiol je najskuplji eksponat i transfer u RB Leipzig je bio vrijedan 36.8 miliona eura, a zatim slijede Marko Pjaca (Juventus 30 miliona) i Dani Olmo (RB Leipzig 29 miliona).

Na vrhu liste po zaradi u proteklih deset godina je portugalska Benfica. Ovaj tim je daleko ispred svih jer je prodao igrače za 1.25 milijardi eura, a kada se oduzmu transferi u klub, plus je 644.29 miliona eura.

Portugalski klubovi su poprilično dominantni na listi jer su Porto i Sporting među pet timova koji su dobro profitirali, a tu su još Ajax i Red Bull Salzburg.

Ovako izgleda lista timova s najprofitabilnijom transfer politikom u protekloj deceniji:

Potražite više informacija na temu HNL:


Zagrebački klub radi zaista fenomenalan posao i nema dileme da će i u budućnosti biti još više ovakvih transfera.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
**** vam Dinamo grob,naporni ste,malo je reć. Boli nas *********.A za njih!
1 1
antiTrojkas
Kad citam SS.BA,imam osjecaj da sam u djecijem carstvu:).Kakvi naslovi,pa djeca bi im fakat mogla pozavidjeti..."Hrvatskanajbolja na svijetu"..."Srbijanajbolja u svijety"..."nikad niko nece zaraditi vise u svijetu kao Dinamo"..bas ono djecije. sta dijete zna koliki je SVIJET.U masti djeteta to moze biti i avlija u kojoj se igra...a inace mnoga djeca imaju obicaj revi"najbolji je u svijetu"..:)....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi