A šta ćemo sa Vahom? Najveća želja Vice Zeljkovića je Savo Milošević!

Zmajevi traže novog selektora

A šta ćemo sa Vahom? Najveća želja Vice Zeljkovića je Savo Milošević! · Ekskluzivno

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH je u potrazi za novim selektorom nakon što je i drugi mandat Mehe Kodre trajao kao i prvi - dvije utakmice. 

FS BiH je u četvrtak potvrdio raskid ugovora sa Kodrom nakon što je predsjednik Vico Zeljković najavio rezove poslije poraza od Islanda.

Prvi koji je platio ceh je Kodro, ali i njegovi pomoćnici u stručnom štabu pa se već krenulo u potragu za novim rješenjem.

Javnost vrlo rado želi Vahida Halilhodžića, barem većina, pošto je nemali broj onih koji popularnom Vahi prigovoraju da je i ranije trebao preuzeti selektorsku poziciju.

Ipak, kako SportSport.ba saznaje predsjednik Zeljković ima nešto drugačije planove i njegova prva želja dovođenje Save Miloševića na klupu Zmajeva.

Milošević je svojevremeno bio odličan napadač, među najboljim u Evropi, poslije čega se počeo baviti trenerskim poslom nakon što je jedno vrijeme bio angažovan u FS Srbije.

Oglasi

Bivši vrsni golgeter je prvo radio o na klupi Partizana gdje se zadržao oko godinu i pol, da bi prije dvije godine bio trener ljubljanske Olimpije.

Novi selektor će morati biti imenovan vrlo brzo jer je naredna utakmica Zmajeva 13. otkobra, riječ je o gostovanju Lihtneštajnu. Tri dana kasnije u Zenici slijedi okršaj sa Portugalom.

Inače, da Halilhodžić sjede na klupu Zmajeva šanse su minimalne, barem prema riječima najboljeg bh. trenera. 

"Žao mi je što su se sa Mehom tako poigrali, nevjerovatno je šta se dešava u i oko reprezentacije. Što se tiče mog eventualnog dolaska, istina je da me predsjednik zvao i da smo dogovorili da se vidimo i popričamo. Bio je dogovor da me nazove u ponedjeljak, ali nije zvao i tu se sva priča završava", rekao je bivši selektor Obale Slonovače, Maroka i Japana za SportSport.ba i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Još jednom, ne mogu da vjerujem da su se razišli sa Mehom Kodrom. Pa ne radi se o bilo kome, nego o čovjeku koji je neko ime u svijetu fudbala".

Kodro je pobijedio Lihtenštajn (2:1), ali je izgubio od Islanda (1:0) te mu je taj poraz na kraju i presudio.

Top Komentari

limvotemirvah
Kakve gluposti u komentarima. Ne smeta nikome sto je frajer Srbin, nego sto je fasista koji otvoreno hvali Slobu Milosevica. Jeste normalni vi???
6 0
Shik
Nisu nas uspjeli poraziti sa onoliko neprijatelja i vojnom tehnikom.A sada nas u miru i tisini gase kao zadnju cigaretu.Dusa me boli za sve one koji dadose svoje zivote za domovinu.A da mi tako mirno ko u pozoristu gledamo sta dusmani rade.A jos budu i placeni za to. Od iste trzave koju ruse.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi