Tanka je linija između vrha i dna: U reprezentaciji BiH očajan, a u klubu se otimaju za njegov dres

Timu donio prvi trijumf sezone

Tanka je linija između vrha i dna: U reprezentaciji BiH očajan, a u klubu se otimaju za njegov dres

Admin Čaušević

Da je u fudbalu tanka linija između nastupa u reprezentaciji i klubu potvrđuje i primjer bh. reprezentativca koji je u nacionalnom dresu očajan, dok je klupskom fudbalu njegov nivo forme zaista zavidan.

Novo reprezentativno okupljanje A selekcije BiH je vrlo brzo pošto popularne Zmajeve očekuju dvije utakmice i to protiv Portugala i Lihtenštajna.

Za očekivati je da se na spisku nađe i Ermedin Demirović koji igra odlično na startu nove sezone u dresu Augsburga.

Napadač čija se vrijednost procjenjuje na oko 12 miliona eura je u uvodnih pet mečeva Bundeslige upisao tri gola i tri asistencije što je svakako impresivan podatak.

U posljednjem kolu Demirović koji je je i kapiten svoje ekipe je bio dvostruki strijelac. Dva puta je tresao mrežu Mainza u svom najboljem izdanju ove sezone.

Oglasi

Poslije utakmice grupa navijača Augsburga je čekala Demirovića ispred tunela i doslovno se gurala samo da bi dobila njegov dres.

I dok se navijači njemačkg kluba opravdano otimaju za Demirovićev dres, pristalice BiH se nadaju da će 25-godišnjak konačno zablistati i u nacionalnom dresu.

Tokom septembarskih mečeva ofanzivno orijentisani fudbaler je bio starter protiv Lihtenštajna i Islanda, ali njegov nivo igre nije bio očekivan, štaviše imao je jedan ogroman promašaj.

Gledajući takmičarske mečeve Demirović je do sada skupio 12 nastupa, a postigao je samo jedan gol i to protiv Crne Gore u Ligi nacija u septembru prošle godine.

Do sada je ovaj fudbaler promijenio niz klubova, osim u Njemačkoj igrao je još u Španiji, Francuskoj i Švicarskoj, a član Augsburga je od prošle godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bila mu je dovoljna jedna sezona u ovom Bundesligašu da zadovolji ukuse klupskog rukovodstva i stekne povjerenje stručnog štaba i svlačionice pošto nosi kapitensku traku.

Očigledno je u međuvremenu postao i veliki ljubimac publike na stadionu WWK Arena pošto je svojim golovima protiv Mainza donio Augsburgu prvi trijumf sezone.

Top Komentari

kovacic
U reprezentaciji igra krilo, u klubu igra ili drugog napadača ili desetku.
0 0
epa
Pa kako će biti bolji kad je kompletna ekipa kao natjerala da igra za BH pjanic igara 20 minuta ostalo truba svi gledaju kako loptu samo do Dzeke poslati msim kada se oprosti da će biti i ostalim lakše igrati..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi