Velež 70 minuta igrao s igračem manje u Banjoj Luci i doživio poraz od Borca

Sedmi vezani trijumf Banjalučana

Velež 70 minuta igrao s igračem manje u Banjoj Luci i doživio poraz od Borca

Eldar Ganibegović, foto: Esmer Oštraković

U jednom od derbija devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je danas u Banjoj Luci ugostio Velež i slavio s 2:0, te na taj način upisao sedmi vezani trijumf i ostao na vrhu prvenstvene tabele. Gosti su danas 70 minuta imali igrača manje.

Prvi udarac u okvir gola vidjeli smo u petoj minuti kada je s nekih 25 metara pokušao Lukić, no Hadžikić je bio na mjestu. Četiri minute kasnije prijete gosti preko Mlinarića, no Mijatović brani.

Asmir Suljić u 10. minuti dobija žuti karton, a samo deset minuta kasnije i drugi i Velež je ostao s igračem manje.

Grahovac je pokušao iz slobodnog udarca u 27. minuti, no njegov šut uz pomoć prečke brani Hadžikić, baš kao što je dobro postavljen bio i četiri minute kasnije kada je pokušao Nišić.

Gosti su se uspjeli s 10 igrača odbraniti do odlaska na odmor, ali trenutak odluke vidjeli smo na startu drugog kada je bivši reprezentativac BiH, Zoran Kvržić, postigao gol za vodstvo Borca.

Hrelja je odigrao za Kvržića koji vara jednog igrača i šutira sa 20 metara, lopta je skinula paučinu s Veležovog gola. Igrala se 52. minuta.

Oglasi

Veliku šansu za izjednačenje Velež je propustio u 64. minuti. Vehabović je oduzeo loptu Kvržiću i šutirao sa 14 metara, ali lopta ide malo pored gola Borca.

Novi show Aleksandra Njegomirovića samo minut kasnije, ali ne čudi to više nikoga u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju odluke u korist Borca.

Opis nije dostupan.

Gruzijski mladi reprezentativac i član Veleža, Giorgi Guliashvili, išao je u kontru, Herrera ga je srušio s leđa, ali ni faul nije dobio Gruzijac.

Doista nevjerovatno, no nažalost i ne iznenađujuće. Svaku pobjedu Borca, koji je u dobroj formi, uglavnom zasjene sudije svojim odlukama.

Oglasi

Mogao je Velež do izjeednačenja preko Vehabovića koji je imao dvije dobre prilike, no nije bio precizan, a pred sami kraj meča i Hrkač je dobro šutirao sa 25 metara, no lopta je otišla pored gola.

Konačnih 2:0 postavio je Stojan Vranješ u četvrtoj minuti sudijske nadoknade vremena i to nakon asistencije Čavića, no iskusni napadač je bio u ofsajd poziciji, ali sudija Radoslav Kačavenda to nije vidio.

Nakon ove utakmice Borac ostaje prvi na tabeli s 21 bodom, po pet više od Sarajeva i Širokog Brijega, dok je Velež na petoj poziciji s 14 osvojenih poena.

Deseto kolo Borcu donosi gostovanje u Gabeli kod GOŠK-a, dok će Velež u Mostaru biti domaćin ekipi Posušja.

Oglasi

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 9. kolo:

Borac - Velež 2:0 (Kvržić 52', Vranješ 90+4')

FK Borac: Mijatović, Kvržić, Jokić, Čelić, Herrera, Nišić, Čavić, Terzić, Grahovac, Hrelja i Lukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Mahmić, Hrkać, Šturm, Vehabović, Pršeš, Mlinarić, Suljić, Guliashvili i Haskić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velezmostarski
kruna na ovo sramotno sudjenje je 92 minuta kad se sudaraju 2 igraca borca i svira faul za ******e, ovo nema nigdje zivota mi mog i ofsajd na kvadrat za 2:0 , i vicu i dodika i tegeltiju i sve objesit treba
13 1
user1643913607
Sramota od sudjenja Vico je namjestio utakmicu i sudiju.Nisu ni trebali da idu u Banja Luku trebali su im dati tri boda i to je to
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti