Zvanični podatak NS BiH otkriva koliko je gledalaca bilo na sarajevskom vječitom derbiju

Sve je proteklo u sjajnoj atmosferi, a na kraju se radovali bordo momci

Zvanični podatak NS BiH otkriva koliko je gledalaca bilo na sarajevskom vječitom derbiju

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sarajevski vječiti derbi ispunio je očekivanja.

Po 150. put gradski rivali su odmjerili snage sinoć na stadionu Asim Ferhatović Hase, a radovali su se nogometaši Sarajeva.

Bilo je 3:0, a svakako da raduje i sjajna atmosfera koja je vladala na stadionu.

Rijeka ljudi već od 18 sati krenula je ka najvećem bh. stadionu, navijačima oba tima u korteu, a sve je proteklo bez incidenata.

Mnogi su se na kraju pitali koliko je gledalaca na stadionu, a prema zvaničnom izvještaju NS BiH to je 21.000.

Oglasi

Sigurno jedan od najposjećenijih derbija posljednjih dvadesetak godina i zaista je lijepo bilo vidjeti tribine najvećeg bh. stadiona.

Utakmica je nekoliko puta bila prekinut zbog bakljada, ali i to je svakako dio derbija, pa navijačima i ne treba zamjeriti.

S obzirom kakav nogomet gledamo u našoj ligi, svi zaslužuju pohvale za atmosferu koju su napravili, te u velikom broju stigli na stadion.

Samu atmosferu poslije meča posebno je pohvalio šef struke FK Sarajevo Simon Rožman. Za Slovenca je ovo bio prvi sarajevski derbi.

"Moramo biti ponosni na ovaj derbi, fantastičan spektakl i u drugim zemljama se dive sigurno. Velika pobjede, osjetilo se na terenu da lopta nije išla kako treba, nisam baš zadovoljan, ali smo iskoristili te prilike. Na kraju smo zasluženo pobijedili", rekao je Rožman za Arena Sport.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Sarajeva osvrnuo se ponovo i na sjajnu atmosferu na tribinama.

"Velika hvala navijačima, vjerovatno su osjetili da igrači rade šta smo rekli i želimo. U klubu se osjeća fantastična energija i to očito se prenosi i na navijače. Niko u Evropi se ne bi sramio ove atmosfere, nadam se da će ove slike ići u Evropu jer imamo na šta biti ponosn".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
I željkan treba da slavi, PA U ZADNJA DVA DESTETLJEČA OVO JE PRVA UTAKMICA GDJE GA JE GLEDALO VIŠE OD 20.000 gledalaca NARAVNO NAVIJAČA SARAJEVA.....!!! Realno Horde zla i Pitari su nebeskim godinama ispred štumfeta,,,,!!!
3 0
Jadnimi
Preko 21000 prodanih ulaznica + sezonske/godišnje + besplatne date sponzorima + padobranci = jedva 21000. Neko je ovdje lud
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi