Rukomet bi zbog ovog čovjeka mogao mijenjati pravila - opet je uradio "čudo" sa deveterca

Izumitelj interesantnog udarca

Rukomet bi zbog ovog čovjeka mogao mijenjati pravila - opet je uradio "čudo" sa deveterca

Edmir Škorić

Španski rukometaš Mario Dorado (24) ponovo je u centru pažnje zbog nevjerovatnog gola koji je postigao u samoj završnici utakmice.

U nedjelju je odigran meč 7. kola španske rukometne lige između Morrazo Cangasa i BM Sinfina. Završeno je rezultatom 32:31 u korist gostiju, ali je slavu pokupio domaći rukometaš Mario Dorado.

Na isteku prvog poluvremena dosuđen je deveterac za domaće igrače, pri rezultatu 15:16, a to je bila ujedno prilika za "specijalistu" u ovakvim situacijama.

Rukometaš rođen u Sevilli uzeo je loptu, a onda izveo nevjerovatan potez. Ispred njega je bilo šest protivničkih igrača, no nasamario ih je i prizemno šutirao te pogodio za izjednačenje.

Zavukao je "šaraf" pored protivničkog živog zida i jednostavno lansirao loptu u mrežu. Obično u ovakvim situacijama igrači gađaju preko živog zida ne bi li postigli gol, ali je Dorado izumio jedan sasvim novi način izvođenja deveteraca.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Kuriozitet je da je sličnu situaciju Dorado imao i na kraju meča, kada je izvodio deveterac za izjednačenje pri rezultatu 31:32, ali na njegovu žalost, nije na kraju slavio sa saigračima.

Ipak, polako i sigurno će natjerati čelnike rukometne igre da razmisle o promjeni pravila kod izvođenja ovakvih udaraca....

Top Komentari

Labile
A zašto bi mijenjali pravila, ne kontam? Je li i u fudbalu treba mijenjati pravila zbog golova iz slobodnog udarca hahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi