Otpao i Barišić, da li je konačno došlo vrijeme za Zolotića?

Savo Milošević mora slati nove pozive

Otpao i Barišić, da li je konačno došlo vrijeme za Zolotića?

Edmir Škorić

Adrian Leon Barišić je doživio povredu igrajući za Basel, pa bi mogao propustiti naredne utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Barišić je pozvan jučer od strane selektora Save Miloševića za utakmice protiv Luksemburga i Slovačke, ali očito će propustiti okupljanje.

Basel je objavio da se mladi stoper povrijedio u utakmici Kupa protiv Kriensa u srijedu, zbog čega će pauzirati narednih nekoliko sedmica.

"Adrian Leon Barišić trebao bi izbivati nekoliko sedmica. U kup utakmici protiv Kriensa u srijedu morao je biti zamijenjen zbog povrede koljena. Pregledi magnetskom rezonancom pokazali su da povreda nije teža, ali će Basel biti nekoliko sedmica bez centralnog stopera. Želimo ti brz oporavak", zvanično je objavljeno iz Basela.

Milošević će biti prisiljen da šalje nove pozive, a to bi moglo značiti da će konačno šansu dobiti Nermin Zolotić, koji već neko vrijeme pruža dobre partije u Portugalu, ali ne dobija priliku da igra za bh. tim.

Oglasi

Nedavno je uvršten među pet najboljih defanzivaca portugalske lige, zajedno sa proslavljenim Nicolasom Otamendijem i još trojicom igrača, tako da je realno očekivati da ga uskoro vidimo među Ljiljanima.

Selektor Savo Milošević odabrao je 28 igrača na koje će računati u ovim susretima.

Golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Hidajet Hankić (Botev)

Odbrana: Adnan Kovačević (Rakow), Adrian Leon Barišić (Basel), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Salzburg), Dennis Hadžikadunić (HSV), Jusuf Gazibegović (Sturm), Nihad Mujakić (Ankaragucu), Renato Gojković (Orenburg)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Rade Krunić (Milan), Miralem Pjanić (Sharjah), Gojko Cimirot (Al-Fayha), Benjamin Tahirović (Ajax), Miroslav Stevanović (Servette), Dal Varešanović (Rizespor), Ivan Bašić (Orenburg), Amar Rahmanović (Krylya Sovetov), Almedin Ziljkić (FK Sarajevo), Haris Hajradinović (Kasimpasa).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Hertha), Said Hamulić (Vitesse), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Haris Tabaković (Hertha)

Reprezentacija će se okupiti 13. novembra u hotelu Austria & Bosnia na Ilidži. Podsjetimo, izgubljene su šanse da se kroz kvalifikacije izbori Euro 2024. u Njemačkoj, ali imamo baraž u Ligi nacija u martu i novembarski mečevi zapravo će biti dobri testovi da selektor Milošević uvidi s kakvim igračima raspolaže i da što bolje spremi tim za važne duele u martu 2024.

Top Komentari

Babajaga
Ali pazi zoloticccc… Kada njega želiš u repki znaš koliko je sati.
4 0
Drakula
Ma mogu svi igrat u ligama petice uvijek cemo bit u rangu andore i farski otoka. Bolje da ne igra repka da nas koji pratimo premijer liguvne uznemirava 2 sedmice pauze radi amatera koji nece napravit nista
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi