Borac slavio u derbiju, diskutabilan pobjedonosni pogodak

Sve riješeno u nadoknadi

Borac slavio u derbiju, diskutabilan pobjedonosni pogodak

Eldar Ganibegović, foto: Esmer Oštraković

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas smo od 15:15 sati pratili meč Borca i Zeljezničara. Banjalučki i sarajevski tim odigrali su meč s pet golova, a gol više postigli su domaći. Bilo je 3:2. 

U trećoj minuti odmah velika šansa za Borac. Kvržić je centrirao, Jurilj s nekoliko metara glavom šutira pored gola.

Tri minute kasnije Borac stiže do vodstva. Blagaić je centrirao, na drugoj stativi u petercu se najbolje snalazi Kvržić koji pogađa za 1:0.

Prijetio je Borac i nakon vodećeg gola. Kosorić u jednom navratu otklanja opasnost, a drugi put po loptu u mrežu Muftić je morao u 25. minuti.

Dobar napad Borca po desnoj strani. Kvržić za Čavića koji dobro vidi Lukića, a napadaču Borca nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Prva prilika za goste u 27. minuti. Boljević je šutirao, lopta od bloka ide u korner.

Oglasi

Dvije minute kasnije Željezničar dolazi do pogotka. Galić je ubacio s desne strane, a Krpić pogađa za 2:1.

Minut nakon toga Muftić zaustavlja pokušaj Čavića.  Desetak minuta prije odmora domaći su tražili penal nakon duela Blagaića i Kosorića, ali glavni sudija meča je samo odmahnuo rukama. Prva, da tako kažemo, diskutabilna situacija na meču. Na isteku prvog dijela Željezničar je mogao do 2:2, no udarac Drlje Mijatović odbija na stativu svog gola.

Na početku nastavka dvije sjajne šanse za Borac. Lukić je prvo šutirao glavom preko gola gostiju nakon ubačaja Blagaića, da bi u 52. minuti isti igrač promašio sjajnu šansu kada mu je poklon loptu dao Dubačkić.

Nesporazum sada Mijatovića i jednog odbrambenog igrača Borca u 65. minuti, no na sreću domaćina nema gola. Lopta je išla ka mreži domaćina, no Krvžić je stigao i zaustavio.

Tri minute kasnije Borac, tačnije golman Mijatović, poklanjaju gol gostima. Mijatović je htio da ispuca loptu, Krpić je to pratio, napucao ga je crnogorski reprezentativni golman, a lopta se za 2:2 odbija u mrežu.

Oglasi

Ovaj gol itekako je podsjetio na onaj kada je Benzema pritisnuo Kariusa u finalu Lige prvaka ili kada je Lloris na sličan način pogriješio u finalu SP 2018. godine, a gol postigao Mario Mandžukić.

Do kraja nismo vidjeli neke izrazito dobre prilike, sve do sudijske nadoknade. Nakon centaršuta Muftić je u duelu sa Ćelićem, glavni sudija ništa ne svira, iako su gosti tražili prekršaj, a Jokić pogađa za 3:2. Druga situacija o kojoj će se sigurno raspravljati. Da li je golman Željezničara pogriješio ili je fauliran?

Borac je s 33 boda prvi na tabeli, Sarajevo ima šest manje. Sedam manje ima Zrinjski, uz dvije utakmice manje. Željezničar je sedmi s 18 bodova.

Sada slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje, u 15. kolu, Borac će u goste kod Igmana u Konjic, dok će Željezničar biti domaćin Posušju.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 14. kolo:

Borac - Željezničar 3:2 (Kvržić 6', Lukić 25', Jokić 90+3'; Krpić 29', 68')

FK Borac: Mijatović, Jokić, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Subić, Lukić, Kvržić, Čavić, Blagaić, Nišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Dubačkić, Jašarević, Biber, Mekić, Drljo, Štilić, Boljević, Krpić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MrziteljKomunjara
Sve dok Bosnjaci gledaju jedni druge da zezaju jer ih čete, uje i komunjare jebu, mi bolje nismo zasluzili. Neki dan Sarajevu ukradeni bodovi u sudijskoj nadoknadi, danas Zelji, neki dan TZC protiv Zrinje, sutra ce biti Igmanu, i tako u krug. A i jedni i drugi i treci i cetvrti ce pod****vati ove druge jer su oni bili osteceni Sarajevo protiv Zelje, Zeljo protiv igmana ili Igman protiv Tzc ili TZC protiv Sarajeva nebitno... Samo neka je komsiji crkla krava, a i on ce aBd.... Nije bitna ova tekma ili bilo sta, ali ljudi moramo se opametiti zbog sutra. Neprijatelji nam se smiju jbg. Neka nam je sa srec-om.
10 2
AK16
Sjetimo se očiglednog faula nad golmanom Veleža prošle sezone na Grbavici, koji se vidio iz svemira. Ukradeni bodovi sa kojima su izborili Evropu. Sve se vraća
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi