Ancelotti umalo nije razbio telefon kad je vidio fotografiju: "Ovo ide predaleko"

Zabrinutiji nego ikad

Ancelotti umalo nije razbio telefon kad je vidio fotografiju: "Ovo ide predaleko"

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti s puno straha i zebnje prati utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i to s potpunim pravom.

Ancelotti konstantno dobija loše vijesti ove sezone i nekoliko bitnih igrača je odsutno zbog povreda. Većina njih neće se vratiti do kraja godine, pa Ancelottiju i njegovim pomoćnicima najmanje treba da im se još neko povrijedi tokom nastupa za reprezentacije.

Vinicius Junior je zadobio tešku povredu u meču Brazila i Kolumbije i očekuje se da odsustvuje naredna dva i po mjeseca. Nema potrebe dodatno pojašanjavati koliko je Vinicius važan ove sezone za Real.

Prije njega povrijedio se i Francuz Edouard Camavinga. Povredama ove dvojice fudbalera treba dodati i one Aureliena Tchouamenija, Thibauta Courtoisa, Edera Militaoa, Arde Gülera, Danija Ceballosa, Judea Bellinghama i Kepe Arrizabalage.

Jedan od onih koji najviše brine je Luka Modrić, pogotovo nakon viđenog u današnjoj utakmici između Latvije i Hrvatske, u kojoj su igrači domaćina jasno krenuli na fudbalera iz Zadra.

Oglasi

"Ovo već ide predaleko", bile su riječi Carla Ancelottija svojoj radnoj grupi kada je vidio lov koji su Latvijci pokrenuli protiv Realove desetke. U jednom trenutku se Modrić našao na travi, držao se za nogu, ali na sreću Ancelottija, digao se i nastavio meč.

Italijan na sreću nema za čim da žali i da brine, iako je 38-godišnji Modrić na terenu proveo 86 minuta, pa je uz velike ovacije napustio teren.

Modrić će biti aktivan i za tri dana kada Hrvatska ugosti Armeniju u još jednom jako važnom meču kvalifikacija za Euro. Hrvatskoj treba pobjeda ako želi da se plasira na veliko takmičenje i zbog toga će bivši igrač Dinama i Tottenhama od prve minute biti u sastavu Vatrenih.

Unatoč tome što ima 38 godina, Modrić je i dalje važan član Reala, mada igra manje nego prošlih sezona. On ipak nema namjeru da ode, mada se često povezuje sa Saudijcima i bogatim Inter Miamijem, u koji bi navodno mogao preći već na zimu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, Luka želi da još pleše po najboljim evropskim stadionima i da osvoji još poneki veliki trofej sa Realom. Hrvatski fudbaler je ranije rekao da mu Real znači sve.

"Real Madrid je sve za mene. Dio mog života, moja porodica, način života. Ja sam iz Hrvatske, tamo sam rođen. Ali ja sam ovdje 11 godina, ovdje se osjećam kao kod kuće. Zahvalan sam na svemu što proživljavam u najboljem klubu u historiji fudbala. 500 utakmica za Real Madrid je nevjerovatno, ne znam šta da kažem. Dostizanje ove prekretnice je nevjerovatno. 500 utakmica je broj koji je postigao vrlo mali broj igrača Real Madrida. Biti među ovim izabranima čini me ponosom. Pored svih nagrada i trofeja, najvažnije je bilo priznanje navijača koji su me uvijek podržavali. Ne možete prevariti ljude", rekao je Modrić.

Top Komentari

K79
de novinaru saberi se malo jbt
2 0
Drakulaaa
Kako dug, a glup clanak.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi