Utrka s vremenom na Tušnju: Domaćini ulažu maksimalne napore da stvore što bolje uslove za meč
Snijeg na Tušnju tri sata pred početak utakmice Tuzla City - Široki Brijeg.

Zaostala utakmica 14. kola

Utrka s vremenom na Tušnju: Domaćini ulažu maksimalne napore da stvore što bolje uslove za meč

E. Ganibegović

Tri sata je do početka utakmice Tuzla Cityja i Širokog Brijega. Travnjak na Tušnju prekriven je snijegom.

Zaostalu utakmicu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas igraju Tuzla City i Široki Brijeg i to na Tušnju.

Ostalo je, dakle, još tri sata do početka utakmice, a stanje na travnjaku stadiona u Tuzli nije baš dobro.

Naime, kao što se može vidjeti u iznad priloženoj fotogaleriji, snijeg je prekrio travnjak Tušnja.

Domaćini, tj. organizatori utakmice ulažu maksimalne napore da fudbalerima i jedne i druge ekipe stvore što bolje uslove za odigravanje današnje utakmice. 

Ostaje da vidimo kako će to sve izgledati u 13 sati, no ne sumnjamo u dobar posao domaćina. Plus na sve to je što Tušanj sada ima hibridni teren, pa ne bi trebalo da bude većih problema.

Oglasi

Široki Brijeg za Evropu, Tuzla City za ostanak

Domaći tim ovu utakmicu dočekuje u sjajnom raspoloženju. Podsjetimo, City je prije nekoliko dana s 3:0 slavio protiv Željezničara.

Na ruku mu je išla i pobjeda Posušja protiv Igmana, pa ako danas City slavi sa 16 bodova izaći će iz opasne zone i dići se na 10. mjesto, a na 11. gurnuti Igman koji ima 15 bodova.

Kada je Široki Brijeg u pitanju, ukoliko danas ne ostvari pobjedu i ne prekine dugi niz bez trijumfa, eventualni plasman u Evropu biti će dosta daleko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjedom bi hercegovački tim prišao četvrtom Veležu na četiri boda (Velež ima 29, Široki na šestoj poziciji 22), te bi preskočio petu Slogu Meridian koja ima 24 boda.

Mateo Musa iz Čitluka je glavni sudija. Jure Musa iz istog grada je prvi pomoćnik, dok je drugi Goran Ilinčić iz Prijedora. Prijedorčanin Luka Bilbija biti će četvrti sudija.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pizaro01
A gdje su grijači?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi