Xavi vodi Barcu u propast, igrači uvjereni da ih neko drugi uništava - Čeka se velika odluka!
Foto - EPA

Je li vrijeme legende isteklo?

Xavi vodi Barcu u propast, igrači uvjereni da ih neko drugi uništava - Čeka se velika odluka!

Midhat Šljivak

Barcelona je večeras doživjela novi poraz u Ligi prvaka. Katalonci su poraženi na gostovanju kod Antwerpa s 3:2, no to nije utjecalo na njihov plasman u nokaut fazu. Ipak, veliko je nezadovoljstvo načinom na koji tim vodi Xavi Hernandez i navijači smatraju da on nije čovjek za velike stvari.

Xavi Hernandez polako gubi povjerenje navijača i rukovodstva Barcelone. Katalonci gube korak za Gironom i Realom u prvenstvu, a nisu blistali ni u Ligi prvaka i samo zahvaljujući laganoj grupi idu dalje.

Sve je više navijača koji žele vidjeti leđa 43-godišnjem stručnjaku. Smatraju kako on jednostavno nije trener za velike stvari i koji bi mogao Barcu vratiti u evropski vrh.

Rukovodstvo tima također nije sretno. Pojedinci su već tražili sastanak kako bi se raspravljalo o narednim koracima, a čak se spominje i mogući otkaz Xaviju.

On ima veliku podršku igrača. Javno su to poručili Ferran Torres i Sergi Roberto nakon večerašnje utakmice u Belgiji uz priču da drugi klubovi puštaju razne priče da bi se unio nemir u tim.

Oglasi

"Imamo povjerenje u Xavija. Tim je kao porodica i držim se zajedno", rekao je Roberto, a Torres dodaje: "Mi smo uz Xavija, iako nas mnogi žele uništiti raznim pričama koje dolaze sa strane."

Xavi: "Vjerujte mi"

Xavi Hernandez je nakon utakmice protiv Antwerpa pozvao navijače i rukovodstvo tima da mu vjeruju kako može odvesti tim daleko.

"Uvjeren sam da će tim napredovati. Vjerujte mi na riječ", govori Xavi i nastavlja:

"Nas boli onaj poraz protiv Girone, ne ovaj danas. Sve se može promijeniti pobjedom nad Valencijom u subotu. Pritisak igranja za Barcu je često primjetan. Ovaj dres je težak."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Smatram da sam sposoban okrenuti situaciju u našu korist. Borimo se za četiri trofeja i razmišljam pozitivno. Ništa se nije promijenilo. Laporta i Deco mi vjeruju", istakao je Xavi.

Iako ima kakvu-takvu podršku navijači nisu previše sretni zbog nastupa njihovog tima. Dosta je onih koji traže njegov odlazak i ostaje nam da vidimo šta će se desiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KB9
Ostani Xavi jos puno godina,sta ste mislili da ce Xavi napraviti ono sto je Zidane pravio u Realu,sipak???
2 2
KB9
Ostani Xavi jos puno godina,sta ste mislili da ce Xavi napraviti ono sto je Zidane pravio u Realu,sipak???
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi