Tužan kraj fudbalske godine: Gasi se poznati bh. klub
FOTO: D. Kurbegović

Crne informacije potvrđene za SportSport.ba

Tužan kraj fudbalske godine: Gasi se poznati bh. klub

Haris Zilić

Problemi, dugovanja, nepravilno poslovanje, razna prepucavanja, nesuglasice, dovele su do zida NK Zvijezda Gradačac. Klub koji je igrao i Premijer ligu Bosne i Hercegovine, koji je poznat na fudbalskoj mapi naše zemlje, došao je do zida.

Za portal SportSport.ba, potvrđeno je da je klub pred gašenjem i da je ovo definitvan kraj.

Bilo je i posljednjih dana turbulentno u Gradačcu, a za naš portal izjavu je dao član UO kluba, Vedad Novalić koji je i potvrdio crne informacije.

"Klub se gasi. Povlači se cijela Uprava, s nama zajedno idu igrači treneri. Ne želimo biti dio političke igre, nama je žao što je klub došao do ove situacije", rekao je Vedad Novalić za SportSport. ba i dodao:

"Omladinske kategorije ostaju, ja ću tu raditi u omladinskom pogonu ko i do sada. Da samo dodam, može se desiti sutra iznenada da neko dođe i skloni sve dugove i da se klub ne ugasi, ali to je jako teško."

Oglasi

Formiranje novog kluba je jedna od ideja trenutno.

"Nekom je u cilju da se formira novi klub, da se izmire tako sva dugovanja i da ne bude više NK Zvijezda. Igrači su dobili samo dvije plate u ovoj polusezoni, imamo dugovanja i od ranije, s nekim smo dogovrili isplatu na rate, ali jednostavno došlo je nažalost do ove situacije."

Sve navedeno znači da NK Zvijezda Gradačac neće igrati drugu polusezonu u Prvoj ligi FBiH. Jesenji dio Zvijezda je završila na 12. poziciji sa 15 bodova i bila je blizu opasne zone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ako na zimu ne bude nekih iznenadnih preokreta u Gradačcu u drugoj poluseoni Prve lige FBiH gledat ćemo 15 klubova, a kakva je sudbina fudbala u Gradačcu vrijeme će pokazati.

Da li će Zvijezda krenuti od najjnižeg raga ili će to mjesto uzeti neki novi klub, teško je o tome sada govoriti.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ko njiha sisa amaterska gologuzanija bez marke u djepu
0 5
jasmin86
Ja mislio gasi se željo pa se obradovah
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi