Edin Džeko odgovorom ostavio Turke u nevjerici: "Ne da mi žena..."
Sjajan početak godine za kapitena reprezentacije BiH i Fenerbahčea (Foto: Fenerbahce SK)

Zanimljiva scena nakon utakmice

Edin Džeko odgovorom ostavio Turke u nevjerici: "Ne da mi žena..."

Midhat Šljivak

Edin Džeko je hat-trickom odveo Fenerbahče do uvjerljive pobjede protiv Konyaspora od 7:1. Nakon meča bh. napadač je kroz osmijeh rekao kaku loptu neće odnijeti kući jer mu supruga Amra više ne dozvoljava da ih donosi.

Spektakularno su Fenerbahče i Edin Džeko odradili meč s Konyasporom. Istanbulski tim je razbio protivnika sa 7:1, a bh. napadač je postigao tri pogotka u prvom poluvremenu.

Iako je praksa da onaj koji postigne hat-trick loptu ponese kući, Džeko je kroz osmijeh rekao da ovu ne nosi jer mu ne da žena da ih skuplja.

"Neću nositi loptu kući. Nemam više prostora, žena je ljuta", našalio se Džeko, pa je lopta ipak završila u njegovim rukama.

Poručio je i kako mu nije cilj da bude najbolji strijelac lige već da Fenerbahče nakon 10 godina postane prvak.

Oglasi

"Zaista nisam došao u Fenerbahče da ostvarim neke individualne ciljeve. Moj jedini gol je da osvojimo titulu prvaka", poruka je 37-godišnjeg napadača.

Icardi ostao u prašini iza Džeke

Edin Džeko je s ova tri gola došao do brojke od 16 pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone. Četiri iza ima njegov veliki rival iz Galatasaraya Mauro Icardi.

Nekadašnji turski fudbaler Gokhan Gonul komentarisao je situaciju na vrhu liste strijelaca. Odao je priznanje Edinu.

"Džeko je postigao 16 golova u prvenstvu i samo jedan s penala. Ko mu je najbliži? Icardi. On je od 12 dao četiri s penala. Nema više potrebe da ga ljudi porede s Džekom. Icardi je isto veliki igrač, ali Džeko nije kontroverzan i ta priča je završena"; poručio je Gonul.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bitka naravno još nije gotova. Sezona je duga, ima dosta da se igra, ali ako ovako nastavi, Džeko će ubrzo biti nedostižan za Icardija.

Fener je za sada na vrhu tabele ispred najvećeg rivala Galate i vidjet ćemo hoće li dočekati titulu nakon 10 godina.

Top Komentari

epa
ne da ni meni brate izdrzi nisi sam ali ti stalno trazi popustit ce... ( Članak nisam čitao nego sam samo komentar dao na osnovu naslova :))
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi