Hiroš od danas slobodan, povratak u Premijer ligu je realna stvar: "Imam neke opcije"

Nije se naigrao u Hrvatskoj

Hiroš od danas slobodan, povratak u Premijer ligu je realna stvar: "Imam neke opcije" · Zvanično

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački fudbaler Amer Hiroš i zvanično više nije član hrvatskog prvoligaša Osijeka.

Iz NK Osijek je danas saopšteno da je sporazumno raskinut ugovor s 27-godišnjim fudbalerom, koji se očito nije u ovoj sezoni najbolje snašao u timu i nije se izborio za šansu.

On se u decembru prošle godine počeo povezivati sa klubovima iz Premijer lige BiH, a sada je to već i realan scenarij, mada ostaje da se vidi gdje će nastaviti karijeru.

Sarajevo i Zrinjski bili su neki od klubova koji su imali želju da ga dovedu. On je karijeru počeo u Željezničaru, pa ne isključuje se ni mogućnost povratka na Grbavicu.

Svoje najbolje dane proveo je u Mladosti iz Doboja kod Kaknja, sjajne partije u tom klubu su ga dovele do Osijeka. Ranije je nastupao i za Olimpik i Goražde.

Oglasi

U aktuelnoj sezoni je ofanzivni vzeni upisoa samo osam nastupa, od čega pet u HNL-u, a na terenu je sveukupno proveo svega 110 minuta i jasno je da je raskid saradnje najbolji za sve.

U Osijeku je ukupno sakupio 48 nastuopa i dao dva gola, oba na gostovanjima - prvo u Koprvinici, a potom u Velikoj gorici.

"Nastavljamo, što bi se reklo, svako svojim putem. Bilo mi je zadovoljstvo biti dijelom momčadi koja se borila za najviši plasman u hrvatskom nogometu. Kao i svako, bio bih sretniji da sam više igrao, onda bi mi i učinak, vjerujem, bio zapaženiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, i ovako mogu reći da mi je bilo lijepo u Osijeku, jedno svakako bitno iskustvo za sve što me dalje očekuje u karijeri. Imam neke opcije, aktualni su neki razgovori po pitanju novog kluba, ali ne bih ništa pričao o tomu dok nije sigurno. Naravno da svojim sada, eto, bivšim suigračima želim puno sreće i uspjeha u nastavku sezone", poručio je Hiroš na rastanku s Osječanima.

U narednim danima trebalo bi biti poznato gdje će nastaviti karijeru, a svakako ima kvalitetu zbog koje će ga htjeti potpisati brojni timovi i u BiH, ali i šire.

Top Komentari

Ham0
Sve same propalice. Zabiju 2 gola u PL pa se nafuraju i pomisle da su zvijezde a vani ne mogu ni na Kosovu igrati.
5 0
BordoBijeli
Yebo ti zeljo familiju keru strumfovski sisaj kur.cinu sad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi