Ziljkić poručuje: "Slijedite put poslanika Muhammeda i propise koji su nam po Kur'anu propisani"

Igrač Sarajeva dio aktivističkog pokreta u Novom Pazaru

Ziljkić poručuje: "Slijedite put poslanika Muhammeda i propise koji su nam po Kur'anu propisani"

Endin Čaušević

Fudbaler FK Sarajevo, Almedin Ziljkić, nikada nije krio da mu je vjera na prvom mjestu, a video koji se pojavio na TikToku to je i dokazao.

Ziljkić se trenutno nalazi s ekipom Sarajeva na pripremama u Umagu pred nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Povremeni bh. reprezentativac se našao u centru pažnje jer se na TikToku pojavio video u kojem je Ziljkić imao poruku za mlade, a i ponovo je dokazao koliko je posvećen vjeri i kakvu ulogu islam ima u njegovom životu.

Ziljkić je i ranije isticao da mu je vjera na prvom mjestu i da se trudi u tome biti što bolji, a sada je to ponovo dokazao.

Naime, Ziljkić je bio dio aktivističkog pokreta koji se pojavio u Novom Pazaru, odnosno stranice na društvenim mrežama na kojoj se objavljuju videa onih koji su rođeni ili žive u tom gradu, te koji imaju poruku za mlade ljude.

Oglasi

Poznato je da je bh. fudbaler rođen u Novom Pazaru gdje je i počeo svoju igračku karijeru i gdje često provodi svoj odmor.

Tako je i Ziljkić pristao da bude dio ovog pokreta i mladim je poslao poruku, ali i još jednom istakao važnost vjere u svemu tome.

"Esselamu alejkum prije svega svima. Ja sam Almedin Ziljkić, imam 27 godina, rođen sam u Novom Pazaru i bavim se fudbalom", rekao je igrač Sarajeva i dodao.

"Ovom prilikom želim da poručim svim mladima da slijede put poslanika Muhammeda i propise koji su nam po Kur'anu propisani. I da se bave što više".

@peopleofnovipazar

Almedina Dino Zilkić, strastveni profesionalni fudbaler, svoju ljubav prema sportu pretočio je u karijeru. Dino inspiriše novu generaciju da pronađu radost i prednosti koje sport pruža, naglašavajući važnost posvećenosti i truda u ostvarivanju svojih ciljeva. ⚽️ #peopleofnovipazar #novipazar #ljudi

♬ original sound - People Of Novi Pazar
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ziljkić je u Sarajevo stigao prije godinu dana iz Olimpije i potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine. U dresu bordo kluba upisao je 27 nastupa, dao je devet golova i dodao sedam asistencija.

Također, odigrao je i tri utakmice u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Jesi li ti Almedine slijedio taj put kad si igrao za Dodikov Borac? Slijedis li ga sad kad se slikas i druzis sa Keljmendijem? Joj sto ne mogu suplje. Igraj lopte i tisu, ne pametuj nam o vjeri.
8 0
Momak je jedan kroz jedan, aferim i lijepa uputa od mladog i lijepo odgojenog reprezentativca i kapitena Sarajeva mlađoj populaciji..Neka ga Allah dragi nagradi...
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi