Borac na plus devet, Tuzla City nije bio lagan zalogaj
Detalj sa meča u Banja Luci FOTO: Vladimir Šutvić/borac-sport.com

Posljednji meč 19. kola Wwin lige naše zemlje

Borac na plus devet, Tuzla City nije bio lagan zalogaj

S. Mlaćo

Banjalučki Borac uspješno je krenuo u drugi dio sezone u Wwin ligi naše zemlje.

Banjalučki Borac uspješno je krenuo u drugi dio sezone u Wwin ligi naše zemlje.

Banjalučani su ugostili Tuzlu City i slavili 2:1, te povećali prednost nad HŠK Zrinjski koji je jučer 'samo' osvojio bod na Grbavici protiv FK Željezničara (0:0).

Borac je zaprijetio na startu preko Lukića, ali Lolić brani. Nakon toga Banjalučani su pokušali preko Kulašina i Lukič, no lopta se odbija od jednog igrača gostiju i odlazi do golmana Lolića.

U desetoj minuti Mašović u šansi za goste, ali lagan plijen za golmana Borca.

Gosti su prijetili preko Pantelića i Mašovića nešto kasnije, ali u 25. minuti domaći su poveli. Terzić je centrirao iz slobodnjaka, Lukić je najviši u skoku i domaći su poveli. u 39. minuti Sušić pada u šesnaestercu Borca, nije se oglasio sudija Njegomirović.

Oglasi

Do kraja prvog dijela bez uzbuđenja.

U 54. minuti 2:0 za Borac. Kvržić je ubacio sa desne strane, Lukić je sam na pet metara i to je 2:0. Borac je bio na pragu pobjede, no gosti se nisu predavali. u 65. minuti velika šansa za Mašovića koji je promašio cijelu loptu sa nekoliko metara.

Mogao je to Borac brzo kazniti. Lukić je izašao jedan na jedan sa Lolićem, ovaj brani. U 75. minuti Mehanović je tražio jedanaesterac, nije se oglasio glavni sudija Njegomirović.

Tuzlaci su nastavili da prijete, pa u 82. minuti Mehanović pogađa stativu. Odbila se lopta do Pantelića, on šutira pored gola. U narednom napadu ipak 2:1. Mehanović je sada imao više sreće i pogodio je mrežu Banjalučana.

U 88. minuti moglo je biti 2:2. Nikić je bio u šansi nakon kornera, silovito je šutirao preko gola.

Oglasi

Ostalo je 2:1 i Borac je slavio tri boda. Sada Banjalučani imaju 48 bodova, Zrinjski je na 39, a Velež ima 34. Sarajevo je na 33. Tuzla City će voditi bitku za opstanak i sada je na 10. mjestu sa 19 osvojenih bodova, koliko ima i FK Igman Konjic.

U narednom kolu Borac putuje na megdan Veležu, dok Tuzla City dočekuje Posušje.

Wwin liga, 19. kolo:

FK Borac- FK Tuzla City 2:1

FK Borac: Milošević, Ćelić, Grahovac, Herrera, Vuković, Lukić, Kvržić, Kulašin, Terzić, Šušić, Nišić.

FK Tuzla City: Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Ćosić, Mašović, Sušić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Nije sudija natezo!I što baš opet Njegomirović sudio Borcu.Slučajno izabran.A za Mostar će bit opet izabran slučajno Bilbija,Gigović ili onaj iz Bijeljine ili Prijedora.
3 0
FahrudinKonjHodzic
tuzla kita uskoro ce po nizim rangovima da skita ak se prije tog neugasi ota vjestacka tvorevina ona propala sloboda kaka god je tuzlanski je klub
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi