Pojavio se snimak s tribina: Tuča, rasističko vrijeđanje Penarande i bacanje pirotehnike na teren

Ružnija strana derbija

Pojavio se snimak s tribina: Tuča, rasističko vrijeđanje Penarande i bacanje pirotehnike na teren

E. Škorić

Fudbaleri Borca i Sarajeva u srijedu su na Gradskom stadionu u Banjaluci odgigrali prvi meč četvrtfinala Kupa BiH, a završeno je bez pobjednika i bez pogodaka, što znači da će se u revanšu rješavati pitanje prolaska u polufinale.

Bez ikakve sumnje sve utakmice Borca i Sarajeva uvijek imaju posebnu draž, nose epitet derbija, ali često bude i stvari koje ne želimo gledati na sportskim terenima.

Tako je krajem utakmice u Banjaluci, došlo do tučnjave među fudbalerima. Na video snimku se vidi kako je jedna baklja pala tik pored gostujućeg fudbalera Penarande, pa čak i da ga je malo okrznula i prava je sreća da je sve završilo na tome.. Zbog toga bi Borac mogao biti žestoko kažnjen.

Irfan Peljto je podijelio šest žutih kartona, no postavlja se pitanje zbog čega mu je crveni karton ostao u džepu. Ovakve stvari se svugdje kažnjavaju crvenim kartonom.

@ivaniabajicccc

#banjaluka #sarajevo #bih #fudbal #boracbl #fksarajevo

♬ Bloddy Mary Instrumental - pixllr
Oglasi

Osim toga, važno je naglasiti da je Penarandu rasistički vrijeđao dio navijača Borca, što se također može jasno čuti na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.

Scene kakve svakako ne želimo gledati na bh. terenima, a Borcu slijedi žestoka kazna s obzirom na praksu Disciplinske komisije koja je ne tako davno zbog sličnih stvari Sarajevo kaznila sa novčanom kaznom od 18.000 KM i uslovno jednu utakmicu pred praznim tribinama.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

A, kako su navijači Sarajeva pirotehničkim sredstvima gađali igrače i stručni štab Širokog Brijega, prekršili su uslov pa je Sarajevu stigla nova žestoka novčana kazna, ali i zatvaranje istočne tribine na tri utakmice te jedna utakmica pred praznim tribinama, što samim tim znači da aktuelni lider Wwin lige neće dobro proći.

Revanš se igra na Koševu naredne srijede, uz nadu da se ovakve stvari neće ponoviti i da će ipak u prvom planu biti fudbal.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Yebem li vam pokoljenje cetnicko. Sjeme vam se zatrlo genocidno majku vam yebem. Nema sa vama napretka bagro lojava
5 0
jassony
Mogu cetnicka orgijanja, moze davljenje i bacanje igraca na zemlju proci nekaznjeno, zamasceni krmojedi jos im samo gusle fale sjeme im se zatelo genocidno
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi