Tyson Fury tvrdi da će nokautirati Usyka unutar sedam rundi: "Neka mu je sa srećom..."

Kralj Cigana najavio borbu

Tyson Fury tvrdi da će nokautirati Usyka unutar sedam rundi: "Neka mu je sa srećom..."

Midhat Šljivak

WBC prvak teške kategorije Tyson Fury smatra da će on 18. maja u Saudijskoj Arabiji protiv Oleksandera Usyka dominantno doći do titule apsolutnog prvaka svijeta.

Nakon što je dva puta otkazao meč protiv Oleksandera Usyka, Kralj Cigana Tyson Fury sada čeka 18. maj kada je zakazan novi meč.

Britanac je znao žestoko vrijeđati Usyka u prošlosti. Nazivao ga je patuljkom i nedostojnim šampionom, te nije nimalo impresioniran njegovim nastupima u teškoj kategoriji.

"Imao je samo pet borbi u teškoj kategoriji i nije me impresionirao. Je li dovoljno dobar da pobijedi Kralja Cigana? Neka mu je sa srećom, ja ne vjerujem da me može dobiti. Ako me pobijedi, pružit ću mu ruku i čestitati", rekao je Fury.

Potom je prognozirao broj rundi koje će odraditi u najvećoj borbi u posljednjih 25 godina.

Oglasi

"Nokautirat ću ga do sedme runde", samouvjeren je Tyson Fury.

Borba koja je bila zakazana za februar odgođena je zbog posjekotine koju je Fury zadobio dvije sedmice prije borbe.

"Sranja se događaju. Ni prvi ni posljednji put da se tako nešto dogodi. Bio sam iznerviran, ali ubrzo smo dobili novi datum. Ne brine me ako se posjekotina otvori u borbi. Imao sam ih i prije. Je*eš posjekotinu."

"Ljudi bacaju drvlje i kamenje na mene. Ako nemaš hejtera, nešto ne radiš dobro. Svaki publicitet je dobar. Ja sam tu da napravim novac. Ja sam biznismen, a to što se borimo za apsolutnog prvaka je samo bonus. Borim se jer želim, a ne što mi je potreba", poručio je WBC prvak teške kategorije.

Oglasi

Filip Hrgović je zamjena ako neko otkaže meč

Hrvatski teškaš Filip Hrgović imenovan je za zamjenu ako Usyk ili Fury otkažu borbu.

On je obavezni izazivač IBF-a, odavno čeka duel za pojas, a Arapi su mu omogućili da bude zamjena u slučaju odustajanja.

"Nadam se da će Usyk konačno dobiti šansu da 18. maja riješi račune s Furyjem. Ipak, ako on nastavi bježati mi smo se već osigurali. Ako Fury odustane od borbe protivnik će biti Filip Hrgović", istakao je trener Oleksandera Usyka Sergey Lapin.

Također, dogovor između dvije strane je da će onaj koji odustane biti kažnjen s 10 miliona dolara.

Usyk je, podsjetimo, vlasnik IBF, IBO, WBA, WBO i The Ring pojasa.

Top Komentari

Zoilomas
Mislim da ce Usyk njega al vidjet ce mo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi