Svetozar Marković oblači dres Bosne i Hercegovine?
FOTO: EPA

Prema pisanjima medija u Srbiji

Svetozar Marković oblači dres Bosne i Hercegovine?

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje baraž za EURO. U polufinalu 21. marta igramo protiv selekcije Ukrajine, a ako savladamo Ukrajince u finalu 26. marta igramo sa boljim iz duela Izrael - Island.

Na martovskom spisku naše selekcije našlo se ime Dennisa Huseinbašića fudbalera Kolna, a u budućnosti bi naš tim mogao dobiti još jednog fudbalera.

Mediji u Srbiji danas su plasirali vijesti da je kapiten Partizana Svetozar Marković blizu da postane reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Kapiten Partizana Svetozar Marković (23) mogao bi uskoro da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", pišu Sportske. net u uvodu teksta koji možete pronaći OVDJE.

Marković je rođen u Bijeljini i ima pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu, a ranije je nastupao za mlađe selekcije Srbije.

Oglasi

Pomenuti fudbaler je bio i na širem spisku seniorske reprezentacije Srbije, ali nikada nije upisao nastup.

Od Radnika od Olympiacosa

Svetozar Marković je karijeru kao klinac počeo u Radniku iz Bijeline, gdje je već kao 12-godišnjak otišao u FK Partizan koji je preopznao njegov talenat.

U Partizanu je prošao sve omladinske kategorije, igrao je i za prvi tim, a 2019. godine pravi sjajan transfer u grčki Olympiacos.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U timu iz Pireja se nije snašao, igrao je na posudbi u AE Larissi, a nakon toga se opet vratio u Partizan s kojim ima ugovor do 2026. godine.

Trenutna vrijednost Markovića je 3,5 miliona eura, a dodajmo da je primarna pozicija ovog fudbalera štoper.

Top Komentari

Hipo
Ovakvima ne treba dati u repku. Ili igras svim srcem ili nikako. Kalkulantima zatvoriti vrata!
5 2
BosanskaSvedska
Traktoristi nek idu ka beogradu!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi