Almedinu Ziljkiću je fudbal u krvi: Prije 10 dana napustio FK Sarajevo, ali bez lopte ne može

Ekspresan povratak na teren

Almedinu Ziljkiću je fudbal u krvi: Prije 10 dana napustio FK Sarajevo, ali bez lopte ne može

Endin Čaušević

Almedin Ziljkić je prije desetak dana napustio FK Sarajevo nakon sporazumnog raskida saradnje, te se povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine vratio u rodni Novi Pazar i pokazao da jednostavno ne može bez fudbala.

Dojučerašnji kapiten Sarajeva našao se u centru pažnje prije desetak dana kada je u javnosti procurio dokument da je suspendovan od strane bordo kluba i da do kraja mjeseca ne treba dolaziti na treninge.

Međutim, samo dan kasnije klub s Koševa objavio je da Ziljkić više nije igrač ovog klube, te da je na njegovu incijativu potpisan sporazumni raskid saradnje.

"Klubu želim puno sreće u nastavku takmičenja i pobjedu u Kupu Bosne i Hercegovine", poručio je Ziljkić nakon što je napustio FK Sarajevo.

On se našao i na velikom udaru kritika navijača Sarajeva koji su s oduševljenjem dočekali informaciju da je dojučerašnji kapiten napustio klub, a ubrzo nakon toga napustio je i glavni grad Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Ziljkić je nakon izuzetno turbulentnog perioda odlučio da s porodicom ode u rodni Novi Pazar kako bi se sklonio od očiju javnosti i sačekao da se smiri sva situacija.

Međutim, povremeni reprezentativac naše zemlje pokazao je da jednostavno ne može bez fudbala i odlučio je da se vrati na teren samo desetak dana nakon što je napustio FK Sarajevo.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se video na kojem se vidi kako Ziljkić igra mali fudbal u rodnom Novom Pazaru i ubrzo je postalo jasno o čemu je riječ.

On je očito dobio poziv svojih prijatelja da im se priključi na ramazanskom turniru koji se održava trenutno u Novom Pazaru, te taj poziv nije odbio i Ziljkić se pojavio na terenu što je prisutna publika u dvorani pozdravila aplauzom.

Oglasi

Inače, Ziljkić je trenutno slobodan igrač i tako će najvjerovatnije ostati do ljeta kada će pokušati pronaći novi angažman.

Ovaj 28-godišnjak u Sarajevo je stigao početkom 2023. godine iz Olimpije za 100.000 eura, te je u dresu bordo kluba uspio da upiše 30 nastupa, te postigne devet golova i doda šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponikao je u Novom Pazaru, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Vojvodinu, Donji Srem, Goricu, Slobodu, Tuzla City, Borac, Olimpiju i Sarajevo.

Za reprezentaciju naše zemlje debitovao je u novembru 2020. godine, te je upisao tri nastupa.

Top Komentari

Drakula
Ebem li ti mrtve i tebi i menadzerima kriminalcima iz sandzaka. Treba vas poubijat
5 5
Hellas
Sabotirali najboljeg igraca.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti