FK Sarajevo na sastanku kod kantonalnog ministra sporta, delegaciju predvodila Ajla Alimanović?

Bivša direktorica kluba

FK Sarajevo na sastanku kod kantonalnog ministra sporta, delegaciju predvodila Ajla Alimanović?

Edmir Škorić

U kabinetu Ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenana Magode upriličen je sastanak sa predstavnicima fudbalskih klubova Željezničara i Sarajeva.

Informacija o sastanku nije javno objavljena, no Raport.ba piše da se sastanak održao kako bi se razgovaralo o trenutnoj situaciji u bh. fudbalu, ali i zbog posljednjih dešavanja vezanih za FK Sarajevo.

Fudbaleri Sarajeva odlučili su prošle srijede da se povuku s terena u završnici revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca, a zatim su tražili sastanak sa ostalim klubovima, no nijedan klub nije bio spreman da se odazove pozivu prvog čovjeka Bordo kluba Ismira Mirvića.

Ministar sporta i kulture Kantona Sarajevo Kenan Magoda se nakon prekinutog susreta na Koševu oglasio na društvenim mrežama i poručio je da će biti podrška sarajevskim klubovima.

"Nećemo više dozvoliti da sopstvenim očima gledamo kako sarajevski klubovi gube, ne zbog lošijeg nastupa, nego zbog raznih mešetara", naveo je, između ostalog, Magoda u objavi na Facebooku prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, to nije sve, odnosno prema pisanju Raporta, danas je Magoda bio domaćin sastanka, a zanimljivo je da je delegaciju Sarajeva predvodila je Ajla Alimanović, bivša direktorica, koja je u julu prošle godine rekla da je podnijela neopozivu ostavku nakon što je Sarajevo ispalo od Torpeda iz Gruzije u pretkolu Konferencijske lige, što su potvrdili i iz FK Sarajevo. 

Nedavno je Alimanović viđena na Grbavici gdje je Sarajevo gostovao vječitom rivalu Željezničaru i doživjelo poraz s 3:0, a nakon što je Alimanović podnijela ostavku, FK Sarajevo još nije izabrao njenog nasljednika ili nasljednicu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vladojagodo
Sta ce reci Horde Zla na ovo? Zar se oni ne pitaju? Ups ne mogu da se pitaju kad Amerikanac placa i NJIH I AJLU KOJI CEPAAAA ?? Horde zla vise niko ne jebbbee ni 1% nazalost
4 1
Ecosport
Aylah je i dalje uredno zaposlena u FKS, pa to znaju valjda svi navijači. Ona sve radi kao i prije, samo ne nosi titulu koju je nosila prije. Ali i dalje nosi titulu Mirvahove yebačice, a zajedno yebu i naivne navijače.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi