Haos na Poljudu: Navijači Hajduka krenuli prema gostima, nakon toga i sukob sa policijom

Nakon polufinalne utakmice Kupa

Haos na Poljudu: Navijači Hajduka krenuli prema gostima, nakon toga i sukob sa policijom

Haris Zilić

Dinamo je drugi finalista Kupa Hrvatske nakon što su večeras sa 1:0 na Poljudu savladali splitski Hajduk i u finalu ih čeka Rijeka.

Presudio je gol Sandra Kulenovića u prvom poluvremenu za novo slavlje Modrih iz Zagreba.

Kulenović u startnoj postavi je bio iznenađenje koje je pripremio Jakirović, a na kraju je ovaj ofanzivac donio zlata vrijednu pobjedu gostima iz Zagreba.

Na kraju meča nemile scene na splitskom Poljudu.

Najvatreniji navijači Hajduka utrčali su na teren i krenuli prema gostujućim navijačima, a zatim je utrčala u policija na teren.

Oglasi

Nakon što je policija utrčala na teren navijači Hajduka su krenuli u obračuna sa policijom, a letjele su i stolice sa poljudskog stadiona.

U cijelom haosu na terenu i igrači Dinama su bježali od navijača domaćeg tima. Velika ogromna mrlja na još jedan hrvatski derbi.

I oficijelni spiker je na stadionu zamolio navijače Hajduka da se vrate na svoj mjesta, ali bez mnogo uspjeha, navijači nisu slušali molbe spikera.

Defnitivno scene kakve ne želimo na bilo kojim stadionima, a psoebno ne u regionalnim okvirima.

Oglasi

Inače, večeršanji poraz Hajduka je bio drugi poraz u Splitu od Dinama u samo četiri dana. Nakon poraza u prvenstvu večeras je stigao poraz i u Kupu.

Pomenuta dva poraza su vjerovatno Hajduk ostavila bez trfoeja ove sezone. U Kupu sigurno neče igrati fianle, a u prvenstvu već imaju ozbiljan zaostatak za Rijekom i Dinamom.

Treba istaći da je derbi na Poljudu obilježio i povratak dvije velike zvijezde hrvatskog fudbala, Ivana Perišića za domaće, te Marka Roga za goste.

Nakon svega što se desilo posljednjih dana pred klupskim rukovodstvom Hajduka sigurno će biti mnogo pitanja u narednom periodu.

Splićani su najavljivali borbu za titulu na kraju će ovo biti navjerovatnije sezona bez trofeja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Ovo sam vidio samo kod pitara!!!
2 0
magistar
Dzaba i ulaganja i navijači, jednostavno džaba, svake godino isto. Možda da ne zasnivju bivstvovanje kluba na paroli Ubij ovog ubij onog, možda bi im i krenulo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi