Bayern gleda i šuti! Nisu ni prošla 24 sata od prolaska dalje, a Realu već napravljen veliki ustupak

Kraljevi su izbacili Manchester City

Bayern gleda i šuti! Nisu ni prošla 24 sata od prolaska dalje, a Realu već napravljen veliki ustupak

Admin Čaušević

Real Madrid je u srijedu navečer slavio plasman u polufinale Lige prvaka, a vrijedna administracija Kraljeva je već u srijedu zasukala rukave i omogućila važan ustupak pred polufinale protiv Bayerna.

U polufinalu Lige prvaka Real Madrid će za rivala imati Bayern, a prvi meč igrat će se na Allianz Areni u utorak 30. aprila u 21 sat.

Upravo iz tog razloga iz Reala su odmah danas poslali zahtjev da se pomjeri njihov meč protiv Real Sociedada koji je trebao biti odigran 27. maja.

S obzirom na utjecaj i moć Kraljeva taj zahtjev je odmah prihvaćen te je došlo do višestrukih promjena u rasporedu kako bi Real dobio još 24 sata odmora.

Tako će Real u San Sebastianu gostovati u petak 27. maja od 21 sat te će umjesto prvobitna 72 sata, imati 96 sati da se pripremi za duel sa Bavarcima.

To je ozbiljna prednost za španskog predstavnika pogotovo jer će Bayern svoj meč protiv Eintrachta iz Frankfurta igrati 28. maja od 15:30 na Allianz Areni.

Oglasi

Zahtjev Reala je učinio da se pomjere i druge utakmice 33. kola La Lige. Tako će Almerija - Getafe umjesto u petak igrati u subotu od 16:15.

Također pomjeren je i okršaj starih rivala Barcelone i Valencije. Oni će svoj meč igrati u ponedjeljak 29. aprila od 21 sat što je definitivno nepopularan termin u Španiji.

I ranije je ove sezone bilo sličnih promjena u kalendaru takmičenja španske La Lige, ali ovakav ekspresan ustupak još nije zabilježen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, Barcelona je jesenas tražila da svoj ligaški meč pred osminu finala igra u petak i to da nije znala rivala pa su iz udruženja La Lige odlučili da unaprijed izađu u susret Kataloncima i raspored su pravili prema njihovom zahtjevu.

Kao što je poznato Real još nije ovjerio titulu prvaka u Španiji. U nedjelju će biti domaćin upravo Barceloni. S eventualnom pobjedom Los Blancosi bi otišli na +11 i na neki način riješili pitanje prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Sve o Realu, pe ovo nema ni u Spanij...
3 1
Baron22
Real Madrid je najveći klub na planeti
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi