Sergej Barbarez novi selektor Bosne i Hercegovine, Emir Spahić direktor selekcija!

Sada i zvanično

Sergej Barbarez novi selektor Bosne i Hercegovine, Emir Spahić direktor selekcija! · Zvanično

Edmir Škorić

Na sjednici Saveza koja se održala danas imenovan je novi selektor fudbalske reprezentacije BiH. Kako je i najavljeno, šansu je dobio legendarni kapiten Sergej Barbarez.

Ove sedmice je potvrđeno iz FS BiH da Savo Milošević neće ostati na klupi Zmajeva nakon neuspješno odrađenog baraža za Euro, prethodno i kvalifikacija, a umjesto njega priliku će dobiti Barbarez.

Mostarac je odavno želja navijača, koji smatraju da bi legende reprezentacije trebale voditi istu, a to se napokon sada i dogodilo.

Zvanično je to objavljeno na press konferenciji nakon što je završena sjednica Izvršnog odbora FS BiH.

Za 52-godišnjaka ov oće biti prvo trenersko iskustvo. Kao igrač je ostavioo veliki trag u Njemačkoj gdje je igrao nakon odlaska iz Veleža 1992. godine. Bio je član prvo Hannovera, potom Union Berlina Hanse Rostock, Borussije Dortmund, HSV-a i Bayera u čijem dresu je 2008. okončao igračku karijeru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U 47 nastupa za BiH, Sergej Barbarez je postigao 17 golova, a često su to bili jako važni i odlučujući golovi u vremenu kada je ova nacija tek gradila fudbalski kult.

Također, još jedan bivši kapiten, Emir Spahić, izabran je za direktora svih reprezentacija, dok će važne funkcije pripasti još nekim nekadašnjim reprezentativcima.

Top Komentari

SierraLeone1946
Hvala Bogu da sam i ovo dočekao, sretno Barbarez LEGENDO NAŠA!
4 0
adnandc87
Pa mi igrača stavili za trenera . Pa što niste kakvog ekonoma stavili da trenira reprezentaciju i on ima dodira sa fudbalom .
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi