Čovjek jednostavno ne podnosi kritiku: Ten Hagu krivi svi, samo on ne, sada je "žrtva" bio novinar

Ponaša se kao prvak svijeta

Čovjek jednostavno ne podnosi kritiku: Ten Hagu krivi svi, samo on ne, sada je "žrtva" bio novinar

Eldar Ganibegović

Erik ten Hag poznat je kao čovjek koji slabo ili nikako ne podnosi kritike. Sada je ponovo imao jedan duel na press konferenciji s novinarom koji mu je uputio osnovanu kritiku, odnosno rekao mu da je sramotno od 3:0 doći do 3:3 protiv drugoligaša.

Prije nekoliko dana je Manchester United izborio plasman u finale FA Cupa. To je uradio na mnogo težak način, jer je od gotovog napravio veresiju, pa se spašavao na penale.

Protivnik Crvenih đavola na Wembleyju u polufinalu bio je Coventry. Vodio je United do 70. minute 3:0, a onda je drugoligaš stigao do tri pogotka i produžetaka.

U produžecima su se tresle prečke oba gola, u 121. minuti je poništen zbog milimetarskog ofsajda pogodak Coventryja, pa smo gledali penale u kojima se bolje snašao United i prošao dalje.

Večeras Manchester United u okviru 29. kola engleske Premier lige igra meč protiv Sheffield Uniteda našeg Anela Ahmedhodžića, a burno je bilo na press konferenciji pred ovu utakmicu.

Jedan od novinara konstatovao je da je sramotno ono što se desilo na Wembleyju. Ten Hag se nije složio i vrlo žustro mu je odgovorio na to.

Oglasi

"Postavili ste dovoljno pitanja. Jedno od njih je bilo: "Je li to sramotno?". Ne, tvoja reakcija je bila sramotna. Radi se o komentarima. Vrhunski fudbal je rezultat. Došli smo do finala i zaslužili smo to, ne samo kroz ovaj meč, već i kroz ostale utakmice.

Izgubili smo kontrolu na 20 minuta, nismo imali sreće i i bilo je 3:2, pa 3:3. Na kraju smo, očigledno, imali mnogo sreće. Penali su bili jako dobri i stigli smo do finala, to je ogroman uspjeh.

Dvaput u dvije godine je veličanstveno. Za mene, kao menadžera, to su četiri finala Kupa u četiri godine", rekao je nizozemski stručnjak.

Inače, Mancehster United ima šansu da sezonu koja je gledajući ligu i Ligu prvaka za zaborav, pretvori u sezonu s osvojenim trofejem. Osvojen je zamalo EFL Cup (poraz od Liverpoola u finalu=, a vidjet ćemo šta će biti u finalu FA Cupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono je na rasporedu 25. maja. Lokacija je naravno Wembley, a protivnik će biti Manchester City koji je golom Bernarda Silve u polufinalu izbacio Chelsea. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dado178
Osvojen EFL cup? Zar nije Liverpool osvojio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti