Željezničar uzeo tri ogromna boda u Gabeli, Al-Jaber se pojavio u sastavu i odlučio utakmicu!
Željezničar stigao do druge gostujuće pobjede u sezoni i to u kakvom trenutku

Plavi na korak od opstanka

Željezničar uzeo tri ogromna boda u Gabeli, Al-Jaber se pojavio u sastavu i odlučio utakmicu!

Midhat Šljivak, foto: K. Dedić

Željezničar je do velika tri boda u borbi za opstanak danas došao u Gabeli. Tim Dine Đurbuzovića savladao je GOŠK s 2:1 u duelu 29. kola Wwin lige.

Ogromna tri boda donio je Željezničar iz Gabele. Plavi su odigrali jako dobar meč i na kraju zasluženo nose bodove kojima su napravili krupan korak ka opstanku u Wwin ligi. Za pobjedu je pogodio Saudijac Abdulmalik Al-Jaber.

Prvu veliku šansu propušta Željezničar. U petoj minuti Boljević ostavlja loptu usamljenom Amoahu, ovaj međutim katastrofalno prima loptu, slabo šutira i Vasilj to lagano brani.

Kazna stiže već u narednom napadu. GOŠK u šestoj minuti stiže do prednosti, a mrežu Muftića udarcem s distance zatresao je Skorup.

Imao je potom GOŠK nekoliko opasnih napada. Odbrana Željezničara je nekako uspjela čistiti opasnost, da bi Plavi potom proradili.

U 21. minuti Hiroš prijeti udarcem, pogodio je vanjski dio mreže, no već u narednoj minuti gosti iz Sarajeva dolaze do izjednačenja. Amoah ubacuje s desne strane, odbrana GOŠK-a spava, a Sulejman Krpić pogađa za 1:1.

Oglasi

Novu veliku šansu gosti propuštaju u 37. minuti. Hiroš je imao otvoren prostor za šut, odlučio se 'zapeti' iz prve i šutirao je pored gola.

Na odmor se odlazi rezultatom 1:1, a samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti stižu do prednosti.

Boljević ubacuje u kazneni prostor, Amoah pokušava, njegov udarac je zaustavljen, no na pravom mjestu je Al-Jaber koji pogađa za vodstvo Željezničara od 2:1.

U 51. minuti Željo propušta nestvarnu šansu. Imali su gosti situaciju četiri na jedan, Amoah je bio sam pred golom, šutirao je, ali Batarelo to blokira i napadač Plavih po ko zna koji put ove sezone ne koristi čiste zicere.

GOŠK je očekivano krenuo nešto ofanzivnije prema golu Plavih, ali u narednih 20-ak minuta viđeno je dosta prekida igre i prave šanse su izostale.

Oglasi

U 73. minuti gosti nakon kornera pogađaju i prečku, a minut kasnije udarac Boljevića s distance lagano zaustavlja Vasilj.

GOŠK uglavnom nije mogao napraviti ništa konkretno u fazi napada do kraja ovog duela. Imao je domaći sastav određene pokušaje, Musulin je iz slobodnjaka prijetio u 95. minuti, no ostalo je 2:1 za tim s Grbavice koji je tako došao do tri boda i jako je blizu opstanka u Wwin ligi.

Željezničar je sada osmi s 33 osvojena boda, a opstanak bi mogli ovjeriti već u narednom kolu pred svojim navijačima kada čekaju još jednog davljenika FK Tuzla City.

GOŠK je trenutno na devetoj poziciji s 32 boda, a u narednom kolu idu u Banja Luku kod vodećeg Borca.

Wwin liga, 29. kolo:

GOŠK - Željezničar 1:2

NK GOŠK: Vasilj, Šuta, Skorup, Hasukić, Nižić, Račić, Musulin, Šero, Ikić, Batarelo, Gogić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Ovčina, Cocalić, Cavnić, Mahmić, Radovac, Al-Jaber, Boljević, Hiroš, Amoah, Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
All-Jaber je za početne postave. Dobar.
12 1
celvedin
Cista namjestaljka
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi