Španski novinar tvrdi da zna gdje će Luka Modrić igrati naredne sezone: "Rekao sam vam da sačekate"
Foto: Alberto Gardin / SOPA Images/Sipa USA / Pixsell)

Diaz tvrdi

Španski novinar tvrdi da zna gdje će Luka Modrić igrati naredne sezone: "Rekao sam vam da sačekate"

Midhat Šljivak

Španski novinar Jose Felix Diaz tvrdi da su šanse da Luka Modrić ostane član Real Madrida ogromne i da sve vodi ka tome da će legendarni Hrvat i naredne sezone ostati član kraljevskog kluba.

Luka Modrić u septembru proslavlja svoj 39. rođendan. I dok legendarni Hrvat ovog ljeta igra oproštajni Euro s reprezentacijom, on još uvijek nije rekao konačnu riječ u madridskom Realu i izvjesno je da će i naredne sezone nositi 'desetku' Kraljeva.

Španski novinar Jose Felix Diaz, koji je veoma blizak madridskom timu, saopštio je danas kako Modrić ima ogromne šanse da ostane u klubu i naredne sezone.

"Koliko sam puta već rekao, kada su ga mnogi već penzionisali, kada su ga mnogi već otjerali, da moramo sačekati. Svakim danom je sve jasnije, šanse da Modrić ostane u Real Madridu trenutno su veoma velike. U to nema sumnje", ističe Diaz i nastavlja:

"Moj osjećaj je da su svi bez ikakve potrebe poslali Modrića u penziju. Luka još uvijek nije rekao svoje posljednje riječi u Real Madridu", ističe Diaz.

Modrić je ove sezone odigrao čak 39 utakmica za Kraljeve. Ima učinak od dva pogotka i šest asistencija. Ipak, treba istaći da je većinu utakmica ušao s klupe.

Oglasi

Ista sudbina ga čeka i naredne sezone. Carlo Ancelotti je jasno saopštio da Hrvat neće biti u prvom planu i da nije siguran kako će Luka podnijeti to što će sjediti na klupi.

"Luka Modrić nikad neće prihvatiti da bude igrač s klupe. Dobro ga poznajem", navodi Ancelotti i nastavlja:

"Nikad ne prestaje s treninzima i s borbom. Uvijek pokazuje istu uzbuđenost i želju da se bori i igra. Nikad klupu neće prihvatiti", rekao je Ancelotti.

Iako je u četvrtoj deceniji života hrvatski fudbaler je spremniji nego ikad. Vidljivo je to na terenu gdje često i mnogo mlađe od sebe u sprintovima ostavi iza sebe.

Oglasi

Najveći hrvatski igrač svih vremena ima brojne ponude za nastavak karijere. Žele ga klubovi iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država, a uveliko ga zove i njegov Dinamo.

Odluku će na kraju donijeti samo Luka. To će učiniti na kraju sezone i vidjet ćemo hoće li zaista odabrati ostanak u Real Madridu.

Luka Modrić je u dresu Reala tokom 12 godina odigrao 527 utakmica i ima učinak od 39 postignutih golova i 84 asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S madridskim velikanom je osvojio apsolutno sve što je mogao. Najveća nagrada je naravno nagrada za najboljeg fudbalera svijeta koju je dobio 2018. godine i on je taj koji je okončao dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Dovodi ga Real Madrid Zenica Elvedin Sakic? Mirni budite!
0 0
@dn@n
Hahaha opet
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi