Barbarez objavljuje svoj prvi spisak, očekuju se nova imena

Za mečeve s Engleskom i Italijom

Barbarez objavljuje svoj prvi spisak, očekuju se nova imena

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 3. i 9. juna igra prijateljske utakmice protiv Engleske (Newcastle) i Italije (Empoli), a selektor Sergej Barbarez danas će objaviti spisak na kojem se očekuju značajne promjena u odnosu na onaj posljednji koji je u martu za baraž za EURO objavio bivši selektor, Savo Milošević.

U dogovoru sa selektorom na spisku neće biti Edina Džeke koji je imao napornu sezonu u Fenerbahceu i moći će s porodicom na zaslužen odmor.

Također, neće biti Ibrahima Šehića i Miralema Pjanića koji su se oprostili od igranja za nacionalnu selekciju, dok su još neki igrači upitni za ove dvije utakmice.

Amara Dedića, Dala Varešanovića, Seada Kolašinca muče povrede, povrijeđen je i stoper Basela Adrian Leon Barišić, a vidjet ćemo šta će biti sa Smailom Prevljakom koji već dugo ne igra za Herthu.

Nova imena na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine

Na prvom spisku selektora Sergeja Barbareza koji će biti objavljen danas u 17 sati očekuje se dosta novih imena. Dosta toga zavisi od toga da li će se stići promijeniti sportska državljanstva većine njih.

Proces je to koji traje po nekoliko sedmica, te ostaje da vidimo ko će moći u junu igrati za naš nacionalni tim. Nezvanične informacije govore da je Barbarez kontaktirao nekoliko novih igrača.

Oglasi

Jedno od tih imena je stoper Rijeke, Stjepan Radeljić. Zatim, tu je i stoper švicarskog Zuricha koji je ranije igrao za mladu i upisao jedan nastup za A selekciju Hrvatske, Nikola Katić.

Još jedno od potencijalnih novih imena je 22-godišnji veznjak danskog Midtjyllanda, Armin Gigović.

Dečko je to koji ima 28 nastupa za mlađe selekcije Švedske uz dva pogotka, te dva nastupa za A selekciju ove skandinavske zemlje.

Tu je i bočni igrač Darmstadta, Emir Karić. Od ljeta će biti slobodan igrač, a ranije u karijeri je ovaj dečko rođen u Linzu upisao devet nastupa uz dva pogotka za mlađe selekcije Austrije.

Nezvanične informacije također govore kako bi na spisku mogao biti i golman FK Velež, Osman Hadžikić.

Svi oni su potencijalna nova imena i reprezentativci Bosne i Hercegovine, ali da li će debitovati u junu zavisi od toga da li će im biti na vrijeme promijenjeno sportsko državljanstvo.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Igraci sto ne igraju dobro za reprezentaciju, jer zele slobodno vrijeme vise nego ici na neko veliko takmicenje nikad ne zvati u reprezentaciju!
0 0
Mowzilla
Samo da ne bude da su novajlije ustvari otpaci...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi