Niko Bosnu i Hercegovinu nije ponizio kao kladionice: Treba li veći motiv od ovog?
FOTO: RSBiH

Bh. rukometašima se ni minimalne šanse ne daju

Niko Bosnu i Hercegovinu nije ponizio kao kladionice: Treba li veći motiv od ovog?

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak 11. januara igra svoj prvi meč na EURO- u Njemačkoj protiv selekcije Švedske koja je jedan od favorita za naslov ne samo favorit naše grupe.

Utakmica se igra u Mannheimu s početkom u 20 sati i 30 minuta, a pred ovaj susret niko nije ponizio našu reprezentaciju kao kladionice.

Na većini kladionica nema uplate na Švedsku jer se smatra su šanse za trijumf Švedske i ispod minmalnog koeficijenta 1.01.

U kladionici Mozzart ima pobjeda Švedske sa kvotom 1.01, a na trijumf naše reprezentacije kvota je 22, dok je na remi kvota 25.00.

Pojedine svjetske kaldionice toliko ponižvaju našu selekciju da kvota idu i u intervalu od 50 do 150 na trijumf našeg nacionalnog tima.

Oglasi

Ovome je sigurno uvertira bila i užasan nastup na Yellow Cupu u Švicarskoj gdje smo doživjeli tri ubjedljiva poraza u pripremnim utakmicama od selekcija Argentine, Švicarske i Rumunije.

Vjerujemo da će naši momci na terenu prikazati mnogo bolju igru i da će razne teorije i prognoze baciti u vodu. Veći motiv sigurno ne treba od ovakvog "ponižavanja".

Nakon duela protiv Švedske naša selekcija 13. januara igra protiv Nizozemske, a 15,. januara protiv Gruzije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Prve dvije ekipe iz naše grupe E izborit će plasman u durgi krug takmičenja.

Na kraju dodajmo da nas sve kladionice gledaju kao totalne autsajdere jer ni na jednu reprezentaciju nisu kvote kao na našu, čak se više šansi daje Gruziji protiv Nizozemske i Farskim Ostrvima protiv Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi