Dinart više nije selektor reprezentacije Francuske!

Otkaz nakon neuspjeha na EP

Dinart više nije selektor reprezentacije Francuske!

A. Čaušević

Rukometni savez Francuske uručio je otkaz Didieru Dinartu nakon što se reprezentacija ove zemlje nije proslavila na minulom Evropskom prvenstvu. 

Francuzi su svoj nastup okončali već u prvoj grupnoj fazi nakon poraza od Portugala i Norveške, dok su meču za prestiž pobijedili Bosnu i Hercegovinu.

Dinarta će na klupi zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik Gauillaume Gille koji će voditi selekciju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.

Kvalifikacijsi turnir će se igrati od 17. do 19. aprila upravo u Francuskoj. Osim domaćina na turniru će nastupiti Portugal, Tunis i Hrvatska.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Inače, Dinart je selektor Francuske bio od 2016. godine. Ima zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva 2017., te bronze za Eura 2018. i Mundijala 2019. godine.

Top Komentari

pero98
Očekivano.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi