Klasik evropskog rukometa ponudio meč za pamćenje: Završnica za infarkt opisala svu čar ove igre!
FOTO: EPA

Skandinavski derbi

Klasik evropskog rukometa ponudio meč za pamćenje: Završnica za infarkt opisala svu čar ove igre!

Haris Zilić

Evropsko prvenstvo u rukometu večeras nam je ponudilo evropski klasik i skandinavski derbi između Danske i Švedske u okviru trećeg kola Grupe 2 drugog kruga takmičenja.

Gledali smo veliku borbu, dosta lijepog i atraktivnog rukometa, a na kraju je slavila selekcija Danske rezultatom 28:27 nakon nevjerovatne završnice.

Od samog početka utakmice egal na terenu, ekipa su se smijenjivale u vodstvu sve do finiša prvog poluvremena.

U finišu prvog poluvremena, Danci uspjevaju otići na tri razlike (16:13), a na poluvremenu imali su prednost 17:15.

U drugom poluvremenu velika borba. Švedska u 40. minuti stiže do gola zaostatka na semaforu je pisalo 21:20 u korist Danaca.

Oglasi

Danci vraćaju dva gola razlika. U 50. minuti je bili 25:23, ali Šveđani se nisu tek tako predavali i ušli smo u uzbudljivu završnicu.

Danska lu 53. minuti odlazi na +3, bilo je 27:24. U finišu ipak drama. Danska pogađa pet sekundi prije kraja za 29:27, ali gol je nakon pregledavanja videa poništen jer su Danci imali dodavanje više pred pasivu. Švedska je nakon toga imala šut za remi, pogodio je Beregndhal, ali sviran je prestup i Danska je slavila sa 28:27.

Kod Danske najbolji pojedinac na parketu je bio Mathias Gidsel sa deset pogodaka. U švedskim redovima Hampus Wanne je postigao devet golova. Golamni na obje strane nisu bili pretjerano raspoloženi to moramo naglasiti.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo u rukometu, grupa 2, 3. kolo:

Danska - Švedska (17:15) 28:27

Top Komentari

BosanskaSvedska
Umalo nerjeseno !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi