Norveška se probudila, ali moglo bi biti kasno
FOTO: EPA

Kraj za Nizozemsku

Norveška se probudila, ali moglo bi biti kasno

Haris Zilić

Evropsko prvenstvo u rukometu nastavljeno je drugom utakmicom trećeg kola grupe 2 u današnjem programu, a snage su odmjerile selekcije Norveške i Nizozemske.

Obje reprezentacije su trenutno bez boda, tako da je bilo jasno da reprezentacija koja pobijedi ima još teoretske šanse za plasman u polufinale.

Na kraju meča radovali su se Norvežani koji su slavili rezultatom 35:32 i napokon odigrali utakmicu kakva se od njih očekuje, a to se posebno odnosi na drugo poluvrijeme, no moglo bi biti kasno u konačnici.

Prvo poluvrijeme gotovo u egalu od prve minute. Norveška je na momente imala dva gola prednosti, Nizozemska je uzvratila i na kraju poluvremena 18:16 za Nizozemsku.

U drugom poluvremenu sjajna igra Nizozemske koja preokreće utakmicu, a odlazi i na četiri gola prednosti rezultat je bio 27:23 u 48. minuti utakmice.

Nizozemska se vraća u novi egal, ali Norveška u 53. minuti odlazi na +3 (30:27). Do kraja meča konačnih 35:32 za Norvežane.

Oglasi

U redovima Norveške najefikasniji je bio Magnus Gullerud sa sedam golova, Kristian Skinstad Saeveras skupio je na golu deset odbrana. Kod Nizozemaca raspucan je bio Rutger ten Velde sa osam psotignutih pogodaka, a među stativama Bart Ravensbergen skupio je 11 uspješnih intervencija.

Nizozemska je ovim porazom ostala bez bodova i ispala iz kombinacija za polufinale dva kola prije kraja, dok Norveška još uvijek živi u matematičkoj nadi, koja je više čudo nego realnost.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo rukomet, grupa 2, 3. kolo:

Norveška - Nizozemska (16:18) 35:32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi