Skandinavski spektakl na EP-u: Atomski rukomet, nevjerovatan preokret, norveške suze i švedski ples
FOTO: EPA

Rukometna poslastica

Skandinavski spektakl na EP-u: Atomski rukomet, nevjerovatan preokret, norveške suze i švedski ples

H. Zilić

Još jedna nevjerovatna utakmica viđena je na Evropskom prvenstvu u rukometu.

U odlučujućoj utakmici grupe 2 drugog kruga, Švedska je nakon nevjerovatnog preokreta savladala Norvešku i izborila plasman u polufinale, dok su Norvežani ostali bez borbe za medalju i očekuje ih duel za peto mjesto.

Norveška je odigrala maestralno prvo poluvrijeme koje je dobila sa 9:14, a u nastavku kao da je druga ekipa Švedske izašla na teren.

Šveđani su igrali strpljivo stizali prednost Norveške iz minute u minut, a u posljednjih pet minuta stigli su do 23:23, a onda i do konačnog trijumfa od 24:23.

Šveđane je do trijumfa predvodio Valter Chrintz sa šest golova, dok je na golu Peter Johanesson skupi odevet uspješnih intervencija.

Kod Norvežana prvo ime bio je Harald Reinkind je postigao šest pogodaka, golman Kristian Skinstad Saeveraas je skupiodeset intervencija.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Švedska je tako nakon Danske i Španije postala treći polufinalista Evropskog prvenstva, a četvrtog učesnika polufinala i konačne parove u borbi za medalje saznat ćemo sutra nakon utakmica posljednjeg kola u grupi 1.

Ovome dodajmo da je večeras također u grupi 2 Njemačka savladala Rusiju sa 30:29 i tako zauzela četvrto mjesto u grupi.

Top Komentari

Goran86
Bravo svedi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije