Hrvatska osigurala plasman u drugi krug Evropskog prvenstva
FOTO: EPA

Siguran trijumf protiv Rumunije

Hrvatska osigurala plasman u drugi krug Evropskog prvenstva

Haris Zilić

Rukometaši Hrvatske izborili su plasman u drugi krug Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj. U trećem kolu grupe B sigurnom igrom savladali su Rumuniju rezultatom 31:25.

Rumunji su držali egal do sredine prvog poluvremena. Hrvatska je imala gol ili dva gola prednosti do rezultatat 10:8, a nakon toga Hrvatska je ubacila u brzinu više.

Do kraja prvog poluvremena Hrvati nisu dali protivnicima da bilo šta urade i na odmor su otišli sa +4, na semaforu je pisalo 16:12 u korist Hrvatske.

Da Hrvatska otkloni sve dileme potrudila se već počektom drugog poluvremena.

Nastavak utakmice donosi uragansku igru Hrvatske, prave seriju od četiri gola razlike i odlaze na 21:14 u 40. minuti i tu je bilo sve jasno.

Do kraja meča Hrvatska je rutinski utakmicu privela kraju sa konačnih 31:25. Ovaj duel sudila su braća Konjičanin iz Bosne i Hercegovine, a naše sudije su korektno odradili posao.

Oglasi

Hrvatska sada čeka rasplet susreta od 20:30 kojeg igraju Španija i Austrija i duel koji će biti direktan okršaj za plasman dalje.

Ako Španije prođe u drugi krug Hravtska prenosi dva boda, a Španija ide dalje bez bodova. U sučaju da Austrija ode u drugi krug, onda bi Hrvatska i Austrija prenijele po jedan bod u drugi krug takmičenja.

Od 18 sati odigran je i duel trećeg kola grupe A između Sjeverne Makedonije i Švicarske, a nakon velike borbe rezultat je glasio 29:27 za Makedonce koji su tako zauzeli treće mjesto u grupi A sa dva boda, a Švicarska je završila četvrtoplasirana s jednim osvojenim bodom. 

Evropsko prvenstvo u rukometu, 3. kolo:

Grupa A:

Švicarska - Sjeverna Makedonija 29:27

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Grupa B:

Hrvatska - Rumunija 31:25

Top Komentari

Uranija
Rutinski, prenose dva boda i u dobroj su poziciji za polufinale. Sve u svemu sretno komšije-susjedi
0 0
pero98
Bravo dečki i sretno u drugom krugu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti