Hrvatska u zadnjim sekundama pobijedila Island

Evropsko prvenstvo

Hrvatska u zadnjim sekundama pobijedila Island

E. Škorić

Rukometaši Hrvatske igrali su protiv Islanda danas utakmicu na aktuelnom Evropskom prvenstvu, te su slavili sa 23:22.

Hrvatska je nakon poraza od Danske ostala bez šansi za plasman u polufinale, ali je svejedno duel s Islandom imao važnost u borbi za treće mjesto i eventualan plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Nakon što su nedavno rasuli Francuze, imali su velike ambicije Islađnani i protiv Hrvatske, a ovaj meč bio je jedan od najzanimljivijih na cijelom turniru. U velikoj drami na kraju su slavili naši zapadni susjedi.

Hrvatska je golom otvorila utakmicu, a onda su Islanđani preuzeli incijativu, došli su lako do dva, potom tri, četiri, a onda i pet golova razlike. Ipak, do odlaska na odmor Hrvati smanjujui na 12:10.

Početkom drugog dijela Hrvatska je zaigrala puno bolje, uspjela sve da preokrene i da povede sa čak pet golova prednosti (19:14), no onda je uslijedio pad, Island se razigrao i stigao do novog preokreta (22:21).

Na ulasku u posljednje dvije minute Hrvastka dolazi do 22:22. Islanđani su potom imali zicer za vodstvo, promašuju, Hrvatska na drugoj strani preko Martinovića stiže do pobjede.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Thorkelsson je sa šest golova bio najbolji strijelac Islanda, dok su Magnusson i Gudjonsson postigli po pet, a Asgeirsson četiri gol.a Lučin je postigao šest golova za Hrvatsku, a po pet Martinović i Čupić.

Island nikada nije uspio da pobijedi Hrvatsku, koja se nastavlja boriti za treće mjesto, a u narednom meču odmjeriće snage sa Nizozemskom. Time će se oprostiit od EP.

Promo

Top Komentari

user1604155860
Cestitam komsije.
4 3
pero98
Bravo dečki.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti