Decembar kada ni šibica nije mogla u dvoranu: Dvije bh. čaršije i atmosfera za pamćenje

Na današnji dan

Decembar kada ni šibica nije mogla u dvoranu: Dvije bh. čaršije i atmosfera za pamćenje

H. Zilić

Na današnji dan prije četiri godine, tačnije 14. decembra 2019. godine odigrana je utakmica koja će biti zapisana na posebnim stranicama bh. sporta. Dan za koji su disale sve generacije u dvije bh. čaršije.

U okviru 14. kolu Premijer lige BiH za rukometaše Iskra je u komšijskom derbiju za pamćenje ugostila Slogu iz Gornjeg Vakufa Uskoplja.

Duel u dvorani u Bugojnu te decembarske večeri pratilo je 5.000 gledatelja, a bilo je i hiljade onih koji nisu uspjeli doći do karte.

Atmosfera koja se dugo prepričavala u bh. sportskim krugovima, a cijele atmosfere su se danas prisjetili iz MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

"Jedne noći u decembru, kad je bila hladna zima...

Oglasi

Na današnji dan, 14.12.2019 godine, u bugojanskom KSC-u, odigrana je najveća utakmica bosanskohercegovačkog rukometa. Međugradski derbi Iskre i Sloge pratilo je preko 5000 navijača jednog i drugog kluba koji su tada svjedočili historiji, a tražila se i karta više.

24 sata koji će zauvijek biti upamćeni kod navijača kao nešto najbolje što im je voljeni klub mogao prirediti. Utakmica o kojoj se i nakon četiri godine priča i prepričavat će se još mnogo godina.

Rukometna tradicija u naša dva grada zaslužuje da se ovo jednog dana ponovi", stoji u saopštenju MRK Sloga.

Jedne noći u decembru, kad je bila hladna zima … Na današnji dan, 14.12.2019 godine, u bugojanskom KSC-u, odigrana je...

Posted by MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje on Thursday, December 14, 2023

Oko pet hiljada navijača domaćeg, ali i gostujućeg tima, ispunilo je KSC u Bugojnu i od prve do zadnje minute bodrilo svoju momčad.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iako je atmosfera sasvim očekivano danima ranije bila naelektrisana, sve je prošlo bez incidenata, što je za svaku pohvalu.

Bugojno i Gornji Vakuf su u decembru 2019. godine očitali lekciju većini klubova u Bosni i Hercegovini, pogotovo u dvoranskim sportovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi