Jeremić pojačao RK Gračanica

Dolazi iz redova Borca

Jeremić pojačao RK Gračanica

H. Zilić

RK Gračanica počeo je da sastavlja igračku križaljku za narednu sezonu.

Tako je redove premijerligaša pojačao Nikola Jeremić, a ovu informaciju su potvrdili iz RK Gračanica.

"Dosadašnji desni bek RK”Borac m-tel” Banjaluka, Nikola Jeremić (191 cm; 94 kg), potpisao je dvogodišnji ugovor sa RK”Gračanica” Gračanica. Nikola je rođen u Doboju 25.08.2000.g., a prve rukometne korake napravio je u rodnom gradu. Kao velikog rukometnog talenta još kao 14-to godišnjaka skauti RK”Vojvodina” odveli su u redove višestrukog prvaka Srbije.

U Vojvodini je bio nosilac igre u omladinskim kategorijama, a 2018.g. nastupao je za kadetsku reprezentaciju Srbije na EP u Hrvatskoj. Nakon pet godina provedenih u Novom Sadu, Nikola je kao veliko pojačanje pred sezonu 2019/2020 došao u redove Borca sa kojim je osvojio titulu prvaka BiH.

U međuvremenu je promjenio sportsko državljanstvo pa je pozivan na širi spisak selektora Obrvana.

Dugo vremena Nikolu je mučila neugodna povreda prepona koja ga je kočila da pokaže svoje mogućnosti, a koju je zimus riješio operativnim zahvatom i vrlo brzo će u trenažni proces.

Treba napomenuti da su oba Nikolina djeda Brano Jeremić i Zvonimir Šnobl, te otac Nebojša, nosili dres našeg kluba.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ne sumnjamo da će još jedan mladi igrač pored Kadrića, Mehmedovića, Mehmedćahajića, Musića i Dželilovića, biti veliki potencijal u ovoj i narednoj sezoni pod vođstvom Damira Doborca.

Dobro nam došao Nikola!", stoji u saopštenju RK Gračanica.

Top Komentari

sportskenovosti
Ko je ovaj nindža!?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi