Polufinale na Svjetskom prvenstvu donosi dva spektakla: Kome dajete prednost?
U polufinalu ćemo gledati dva spektakla, a mnogi smatraju da je meč Danska - Francuska ustvari finale prije finala.

Danci, Francuzi, Norvežani i Nijemci u borbi za medalje

Polufinale na Svjetskom prvenstvu donosi dva spektakla: Kome dajete prednost?

Svjetsko prvenstvo u rukometu došlo je do samog kraja, a nakon današnjih polufinalnih utakmica u Hambrugu saznat ćemo imena finalista. 

Polufinale su izborile reprezentacije Danske, Francuske, Njemačke i Norveške, tako da možemo reći da su nam zagarantovana dva spektakla u ovoj fazi.

Prvi će na teren od 17.30 sati Danci i Francuzi u, po mnogim mišljenjima, finalu prije finala. Danska je jedina reprezentacija koja je do ove faze takmičenja stigla bez izgubljenog boda, ali to svakako ne mora ništa značiti jer su Francuzi sposobni bilo kada bilo koga pobijediti.

Kladionica MOZZART smatra da je Danska ipak mali favorit u ovom meču i nudi kvotu od 2,00 na njenu pobjedu. S druge strane, kvota na Trikolore je 2,10 što je još jedan predznak da ćemo večeras gledati neizvjesnu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U drugom polufinalnom ogledu sastaju se reprezentacije Njemačke i Norveške. Nijemci su se kolo prije kraja druge grupne faze plasirali u polufinale nakon pobjede protiv Hrvatske, dok su Norvežani strahovali do posljednjeg kola.

MOZZART nudi kvotu od 1,80 na pobjedu Njemačke koja ovaj susret igra na domaćem parketu, dok je kvota na Norvežane 2,35. Ovaj susret počinje od 20.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi