Poznati su učesnici SP-a za rukometaše: Slavi se u regiji, vidjeli smo i jedno čudo

EHF baraž

Poznati su učesnici SP-a za rukometaše: Slavi se u regiji, vidjeli smo i jedno čudo

H. Zilić

Odigrana su i preostala tri revanš duela baraža za Svjetsko prvestvno u rukometu kada je u pitanju evropska zona.

Slavi se večeras u regionu.

Crna Gora je nadoknadila minus od dva gola iz Grčke i večeras je savladala Grke sa 33:25 i osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Švedsku i Poljsku naredne godine.

Sjeverna Makedonija je sa 27:25 bila bolja od Češke i nakon remija u prvom meču 24:24, Makedonci idu na još jedno veliko takmičenje.

Portugal je u prvom meču na svom terenu poražen od Nizozemske sa 30:33, ali večeras su uzvratili Nizozemcima i slavili gostujući trijumf rezultatom 28:35 i tako otišli na šampionat svijeta.

Plasman na Svjetsko prvenstvo izborile su još selekcije Mađarske, Belgije, Hrvatske, Islanda, Srbije i Njemačke.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Belgijanci su bez borbe otišli na SP jer je Rusija sankcionisana, a ovaj rezultat se u Belgiji smatra čudom bez obzira na sve, jer je u pomenutoj evropskoj državi rukomet sporedni sport.

Od ranije su direktan plasman obezbijedili domaćini Švedska i Poljska, aktuelni prvaci svijeta Danci, te tri najbolje selekcija sa posljednjeg EURO-, a to su Španija, Francuska i Norveška.

Top Komentari

Prazina
2/3 od nas "Mi" plasirao se na prvenstvo.
1 0
karlhajncbrazzzo
Pretpostavljam da će države iz Jugoslavije staviti zajedno u grupu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi