Šta čeka Hrvatsku u posljednjem kolu: Mnoga toga zavisi od Austrije...
Sve je moglo biti riješeno sinoć, ali nije...

Sinoć su mogli sve završiti, ali na kraju samo remi

Šta čeka Hrvatsku u posljednjem kolu: Mnoga toga zavisi od Austrije...

Samir Mlaćo

Rukometna reprezentacija Hrvatske na startu Evropskog prvenstva razbija je Španiju 39:29, te se činilo da naše komšije neće imati problema ni sa Austrijom.

Ipak, nije tako bilo. Završilo je 28:28, iako je Cindrić imao šut za pobjedu Hrvatske. Remijem se situacija na tabeli zakomplikovala, no Hrvatska neće imati problem za prolaz dalje.

U utorak je rival Hrvatskoj slabašna Rumunija i čini se da problema neće biti. Španija igra protiv Austrije i tu je Španija favorit, te bi Hrvatska išla dalje sa dva boda, a Španija bi prošla, no bez bodova u narednom krugu.

Problem se javlja ukoliko Austrija odigra dobro protiv Španije, te osvoji bod ili tri. Tada bi u slučaju pobjede Hrvatske, dalje išla ova selekcija, ali i Austrija, međutim sa po jednim osvojenim bodom.

Rumunija je sa dva poraza i definitivno su Rumun'zalutali' na Evropsko prvenstvo, a sada im malo ko daje šansu protiv Hrvatske. Sigurno će biti opušteni, bez rezultatskog imperativa, što može biti veoma opasno.

Oglasi

"Morali smo prelomiti utakmicu, mislim da smo izgubili bod, tri razlike smo imali u 50. minuti, nismo uspjeli, to je tako u sportu. Savršenstvo protiv Španije, sada smo opet na zemlji, moramo sve karte baciti protiv Rumunije i dobiti utakmicu", rekao je poslije meča hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak i dodao:

"Mi smo krenuli dobro u utakmicu. Upozoravali smo na emocionalno praženje. Nismo uspjeli prelomiti utakmicu, Austrijanci su igrali pametno."

Ono što Hrvate dodatno brine jeste povreda Ivana Martinović. On će danas obaviti dodatne preglede, no trenutno stanje nije dobro.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Nakon ozljede zadobivene na utakmici Hrvatske i Austrije, hrvatski reprezentativac Ivan Martinović obavio je prva snimanja u bolnici u Mannheimu, ali će stvarna težina njegove ozljede biti poznata tijekom ponedjeljka, nakon detaljnog snimanja u bolnici u Heidelbergu", kazali su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Hrvati več špekulišu ko bi mogao biti njegova zamjena. Trenutno se nameće iskusni Luka Stepančić. Ovaj 33-godišnjak otpao je pred samo prvenstvo, a trenutno je član Pick Szegeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi