Srbija se dobro držala, na kraju ipak nemoćna pred Hrvatskom

Evropsko prvenstvo

Srbija se dobro držala, na kraju ipak nemoćna pred Hrvatskom

E. Škorić

Posljednju utakmicu grupe A Evropskog prvenstva u Grazu odigrali su Hrvatska i Srbija, a Hrvatska je slavila sa 24:21.

Hrvatska je meč dočekala rasterećeno jer je osigurala drugi krug, dok se Srbija oprostila nakon jučerašnjeg poraza od Crne Gore.

Ipak, Srbija je bila poprilično nezgodan rival, imala je dobar dio meča stvari u svojim rukama, ali je Hrvatska 15-ak minuta prije kraja napravila seriju 5:0 i došla do prednosti 17:14.

U 53. minuti Hrvatska odlazi na plus 4, što je do tada bila najveća prednost jednog tima na ovom duelu, a ubrzo Karačić pogađa za plus pet i tu je završena priča, mada je Srbija uspjela da se primakne na dva gola zaostatka na 4-5 minuta prije kraja.

Inače, Srbija je vodila 10:8 nakon pola sata igre i da nije bilo raspoloženog Šege na golu Hrvatske, ko zna kako bi se sve na kraju završilo.

Hrvatska je iskoristila kvalitetniji i širi roster, iskustvo kojim raspolaže i na kraju s tri pobjede odlazi u drugi krug Evropskog prvenstva, te se izabranici Line Červara s pravom smatraju favoritom za jednu od medalja.

Luka Stepančić i Domagoj Duvnjak postigli su po pet golova u pobjedi Hrvatske, dok je šego sakupio 15 odbrana. U Srbiji je Lazar Kukić dao četiri, po tri gola Zoran Nikolić, Vanja Ilić i Bogdan Radivojević.

Srbija - Hrvatska 21:24 (10:8)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Srbija:Čupara, Ivanišević, Mošić 1, Sretenović 1, Crnoglavac 1, Đukić 1, Pešić 1, Radivojević 4, Kolaković, Ilić, V. Ilić 3, Nikolić 3, Kukić 4, Marsenić.

Hrvatska: Šego, Asanin, Marić, Duvnjak 5, Hrštić, Stepančić 5, Horvat 3, Šarac, Karačić 3, Musa 1, Mamić Marko, Cindrić 3, Matanović, Mandić 3, Ravnić, Sipić 1.

Top Komentari

United_HZ
Znam da će mi sad pucati minuse ovi ali ja mislim da su Srbi trebali pobijediti da malo spuste na zemlju posrnule Hrvate
3 9
pero98
Teška ali zaslužena pobjeda u domaćinskoj utakmici. Sretno Kauboji u drugom krugu.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi