Veliki pad Džumhura i poraz od Fogninija
Foto: EPA

ATP Umag. 2. kolo

Veliki pad Džumhura i poraz od Fogninija

Midhat Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u 2. kolu ATP turnira u hrvatskom Umagu. Od njega je večeras bolji bio peti nositelj Italijan Fabio Fognini i to sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:5.

Loše je Damir ušao u meč. Fognini je dobio prva tri gema bez izgubljenog poena, te je poveo s 3:0.

Međutim, naš teniser se nije predavao. Zaigrao je mnogo bolje. Došao je do 3:3, ali Italijan u osmom gemu ponovo oduzima servis Džumhuru, te sigurnim servisom dolazi do osvajanja prvog seta sa 6:3.

Fantastično je Džumhur otvorio drugi set. Sigurno je osvajao poene, a u četvrtom gemu pravi break i zatim sigurno servira za veliku prednost od 4:1. 

Ipak, 32. teniser svijeta se nije predao. Uspio se potpuno vratiti i doći do izjednačenja rezultata na 4:4. 

Zatim Džumhur uz dosta muke uzeo svoj servis, ali je u 11. gemu ponovo izgubio servis, da bi potom Fognini lagano priveo meč kraju za konačnih 2:0.

ATP Umag, 2. kolo:

Fognini - Džumhur 2:0 (6:3, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.