Tina Maze kandidat za ličnost godine u Sloveniji

U konkurenciji i košarkaš Goran Dragič

Tina Maze kandidat za ličnost godine u Sloveniji

Najbolja svjetska skijašica prošle sezone Tina Maze nalazi se u krugu kandidata za ličnost godine u Sloveniji u izboru lista Delo. 

Među deset kandidata koje je Delo predložio pored Tine Maze nalazi se još jedan sportista i to košarkaš Goran Dragič, koji je na Eurobasketu u septembru, odigranom upravo u Sloveniji, iz dana u dan svojim igrama oduševljavao Slovence. 

Tina Maze ipak ima veće šanse da osvoji ovo vrijedno priznanje, jer rezultati su, ipak, na njenoj strani. 

Mazeova je u prošloj sezoni Svjetskog kupa bila jednostavno nepobjediva. Sezonu je završila sa čak 2.404 bodova, čime je srušila rekord od 2.000 bodova koji je prije 13 godina postavio legendarni austrijski skijaš Hermann Meier. 

Pored ukupne pobjede za Veliki kristalni globus u Svjetskom kupu Tina Maze je osvojila Male kristalne globuse u veleslalomu i Super G-u. 

Čitatelji Dela će u online glasanju na stranici ovog lista izabrati ličnost godine, a pobjednik će biti proglašen 2. januara 2014. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.