Alonso sve bliže izlaznim vratima Ferrarija

Honda pod svaku cijenu želi Alonsa u McLarenu

Alonso sve bliže izlaznim vratima Ferrarija

Koliko god šefovi Ferrarija uporno tvrdili kako Fernando Alonso ostaje vozač ove ekipe, mediji su sve glasniji u najavi njegovog odlaska. Tačnije veliki broj njih, Alonsa upravo povezuju sa ekipom McLarena. McLaren je svoju vozačku postavu za narednu sezonu trebao potvrditi u Suzuki, ali se to neće dogoditi.

Razlog, pregovori sa Alonsom su još uvijek u toku. Alonso odrađuje petu godinu u Ferrariju, tri puta je na kraju prvenstva bio drugi i čini se da ima sve manje strpljenja. Uz to, čini se da nije baš sve idealno na relaciji šef ekipe Marco Mattiacchi - Fernando Alonso. Trenutačno Alonso ima ugovor sa Ferrarijem do kraja 2016. godine, ali Honda koja stiže u McLareni ne brine o tome.

Japanci su navodno spremni platiti i penale zbog raskida ugovora samo da Alonso pređe u McLaren.
Alonso jednostavno više nema volje ni strpljenja čekati Ferrari koji je s Marcom Mattiaccijem krenuo u novu eru sa novim ljudima.

Tamo više nema predsjednika di Montezemola, timskog šefa Stefana Domenicalija kao ni Luce Marmorinija. Novi šef Sergio Marchionne je spreman prekinuti sve veze i poveznice ekipe sa bliskom prošlošću. Još ljetos se pisalo i pričalo o tome kako je Fernando spreman potpisati ugovor do 2019. godine, ali ispostavilo se da je 30 miliona koliko Fernando traži, ipak previše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.