Button: Hondi treba u prvoj godini jedan iskusan vozač

Zbog razvoja bolida

Button: Hondi treba u prvoj godini jedan iskusan vozač

Jenson Button je već 14 godina u Formuli 1, vozio je za Williams, Renault, nakon čega je prešao u BAR Hondu gdje se zadržao pet sezona. Naslov svjetskog prvaka osvojio je sa Brawnom, a onda je stigao u McLaren gdje odrađuje petu sezonu.

Britanac je svakako jedan od iskusnijih. On smatra kako je ekipi Honde za narednu sezonu potreban upravo jedan iskusan vozač koji po njegovom mišljenju treba poznavati i japansku kulturu, jezik.

" Zbog razvoja bolida Hondi će biti potreban iskusan vozač. ERS danas popunjava turbo rupe motora pa vam je potrebna povratna informacija vozača koji zna i ima iskustvo. Problem ekipe koja radi sa japanskim proizvođačem mogli bi biti japanska kultura i japanski jezik. Međutim, McLaren je radio ranije sa Hondom, znaju kako stvari funkcionišu i tu ne bi trebalo biti problema " zaključio je Button.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.